Đoković nikada ovo nije otkrio: Koje su to dve ličnosti koje nikada nije upoznao, a žarko želi

10.02.2021

10:25 >> 12:01

0

Autor: D. B.

Između pitanja o tenisu, potkralo se i jedno zbog koga će sigurno brujati čitava planeta

Đoković nikada ovo nije otkrio: Koje su to dve ličnosti koje nikada nije upoznao, a žarko želi
Copyright Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Konferencije za medije posle velikih teniskih mečeva često budu dosadne i neinspirativne. Igrači su umorni posle bitki koje dugo traju, razmišljaju kako će na oporavak, kako će da regenerišu telo, a često ni pitanja nisu baš neka…

Sušta suprotnost bila je ona na kojoj je bio Novak Đoković posle pobede nad Frensisom Tijafom u drugom kolu Australijan opena. Da, i na njoj je bilo onih protokolarnih pitanja o samom meču, onih o brzini podloge ili sledećem rivali, ali svu tu monotoniju razbilo je jedno posle koga je Đoković otkrio nešto što do sada, a bilo je njegovih izjava i izjava, nikada nije izgovorio.

“Novače, upoznao si toliko poznatih ličnosti, ali da li postoji neko koga nisi, a voleo bi?”

Najbolji teniser sveta je u tom momentu razvukao osmeh preko vidno umornog lica. Gotovo kao dečak se osmehivao dok je pričao o dvojici ljudi sa kojima bi voleo da se vidi u životu.

Voleo bih da upoznam Majkla Džordana. Nisam nikada. On je jedan od heroja mog detinjstva i čovek na koga sam se ugledao. To bi bilo jako dobro. Imamo mnogo zajedničkih prijatelja, pa čujem da voli golf. Možda možemo na tom terenu da se nađemo. Nisam upoznao Džima Kerija. Mnogo mi je interesantan taj čovek i njegovi pogledi na svet me intrigiraju. Voleo bih i da njega upoznam – objasnio je Đoković.

A dok ne dođe do susreta sa najboljim košarkašem svih vremena i čuvenim glumcem i komi-čarom, Novak se okreće onome što je realnost. Australijan open. Meč drugog kola protiv Tijafoa i odmeravanje snage sa Tejlorom Fricom u sledećoj rundi.

– Impresionirao me je načinom na koji se borio Frensis. Bio je to meč na prilično visokom nivou. Naterao me je da idem do limita. Drugi i treći set su bili baš blizu. Imao sam sreće da sam stigao do 2:1. U četvrtom sam uspeo da kapital-izujem šanse. Sve u svemu uslovi za igru su bili teški, temperatura je bila visoku, imali smo duge razmene, a bilo mi je teško da mu probijem bekhend. Pokušavao sam da ga otvorim, ali mi ništa nije davao. Brz je i nepredvidivo je šta će da uradi sledeće. U pojedinim momentima nisam imao dobar tajming udaraca. Svaka mu čast. Igrao je baš dobro i naterao me je da uđem u neprijatnu situaciju. Imao sam šanse da ga i ranije brejknem, ali sam bio previše pasivan.

Ponovo je bilo i pitanja koja bi dala materijal za sve one koji Đokovića ne vole da odgovore izvuku iz konteksta. Takvo je bilo i ono koje se odnosilo na Novakovu ocenu rada sistema koji u Melburnu menja linijske sudije.

Već sam pričao o tome na prethodnoj konferenciji. Dobar je taj sistem i ja se zalažem za njega. Imamo tradiciju da na mečevima ima linijskih sudija. Ja tradiciju razumem. Razumem i da se nekom oduzimaju poslovi ako nema linijskih sudija. Ali, smatram i da je to sigurna budućnost tenisa. Zalažem se da tu budu deca koja sakupljaju lopte, ali mislim da je ovaj sistem bolji od linijskih sudija.

Svestan je Novak i da je podloga na kojoj se igra u Australiji apsolutno najbrža od kada se takmiči.

– Ne znam zbog čega je tako, ali tako je. Pričam sa mnogo igrača i svi se slažu da nikada nije bila ovako brza. To odgovara igračima čija igra najviše zavisi od servisa. Onima koji imaju te “velike” servise. Kada igraš protiv takvih igrača moraš i ti dobro da serviraš, ali i da pažljivo čekaš priliku da im oduzmeš njihov. U trećem kolu mogao sam da igram sa Opelkom koji je takav, mada je i Fric dobar u servisu, u četvrtom će me možda dočekati Raonić…

Pročitajte još

A što se tiče sledećeg rivala, Novak se samo nadovezao na prethodni deo priče.

– Igrali smo do sada samo na šljaci. Tejlor je bolji na tvrdoj podlozi, pa odrastao je igrajući na takvim podlogama u SAD. Odličan server, odličan i u forhendu i u bekhendu. Moram da budem fokusiran i da čekam svoje šanse – tvrdi Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike