Đere slavio u srpskom derbiju na Sardiniji

14.10.2020

16:55

0

Autor: Adam Štulić

Mladi teniser preko Dušana Lajovića do četvrtfinala turnira u Italiji

Đere slavio u srpskom derbiju na Sardiniji
Copyright MN Press

Srpski derbi na Sardiniji pripao je Laslu Đereu, koji je u osmini finala turnira u Italiji savladao Dušana Lajovića 6:4, 7:5 i zakazao meč sa Jiržijem Veselim, koji je nešto ranije bio bolji od Lorenca Sonega (6:4, 3:6, 6:1).

Duel srpskih tenisera obeležili su brejkovi. Viđeno ih je čak osam, a prvi je servis rivalu oduzeo Đere, u trećem gemu uvodnog seta. Lajović je u šestom uspeo da se revanšira mlađem kolegi, koji je potom oduzeo servis drugom teniseru Srbije bez izgubljenog poena u devetom gemu, da bi potvrdom brejka došao do vođstva u setovima.

Đere zakazao duel sa Lajovićem

Kada je Laslo na otvaranju drugog dela igre još jednom oduzeo servis 24. teniseru sveta delovalo je da će znatno lakše stići do trijumfa, ali se Lajović nije predavao. U šestom gemu je vratio brejk, da bi u 10. ribrejkom produžio sebi nadu u preokret.

Ipak, Đerea ispuštena prilika da završi meč nije mnogo poremetila, već u narednom gemu je ponovo napao servis rivala i iz petog pokušaja uspeo da napravi brejk, posle kojeg je na svoj servis iskoristio drugu meč loptu za konačno slavlje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike