Direktor turnira u Majamiju progovorio o odustajanju Đokovića

21.03.2021

10:00

0

Autor: D. B.

Oglasio se Džejms Blejk

Direktor turnira u Majamiju progovorio o odustajanju Đokovića
Copyright Profimedia

Odluka Novaka Đokovića da odustane od nadmetanja na Majami Openu iznenadila je mnoge. Među njima je i direktora turnira, nekadašnjeg teniskog asa Džejmsa Blejka.

Novak koji je nedavno na Australijan openu osvojio 18. gren slem titulu, odlučio je da ne putuje u SAD, već da ostane uz porodicu u sačeka deo sezone koji će se igrati u Evropi.

– Dragi navijači, veoma mi je žao što ove godine neću putovati u Majami da se nadmećem. Odlučio sam da ovo vreme provedem kod kuće sa porodicom. Sa svim ograničenjima moram da pronađem balans između vremena na turu i kod kuće. Radujem se dolasku u Majami sledeće godine – napisao je Đoković u petak uveče.

Blejk koji je tokom karijere tri puta igrao protiv Novaka i sva tri puta je poražen, od čega jednom upravo na Mastersu u Majamiju 2011. godine, odlučio je da odgovrio Đokoviću posle ovakve odluke.

– Protekla godina je bila teška za sve, ali naročito za igrače i njihove porodice. Kao otac dvoje dece znam koliko je važno da provedete vreme sa njima. Nadam se da ćemo imati šansu da Novaku poželimo dobrodošlicu u Majamiju sledeće godine- rekao je Blejk.

Pročitajte još

Novak je inače turnir u Majamiju osvajao šest puta i po tome je rekorder uz njegovog bivšeg trenera Andrea Agasija. U istoriji ovog turnira ostao je upisan i kao najmlađi šampion kada je 2007. godine prvi put bio najbolji sa samo 19 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike