Bivši trener Janka Tipsarevića otkrio istinu o Federeru i Nadalu, a imao je kritiku za Novaka Đokovića

19.03.2021

15:45 >> 16:59

0

Autor: D. B.

Zbog ovih reči Nemca mnogi će se zapitati

Bivši trener Janka Tipsarevića otkrio istinu o Federeru i Nadalu, a imao je kritiku za Novaka Đokovića
Copyright Rafa Nadal i Rodžer Federer: Profimedia

Mnogo buke se podiglo tokom prethodnih dana oko načina na koji se pravi ATP rang lista. Mlađi teniseri, kao što su Zverev ili Rubljev otvoreno su podigli glas protiv ovakvog sistema i zamrzavanja poena pošto smatraju da to što osvajaju turnire im ne donosi nikakav napredak.

Tim povodom oglasio se Dirk Hordorf. Aktuelni potpredsednik teniskog saveza Nemačke, a nekada trener Janka Tipsarevića objavio je post na svom Fejsbuk nalogu u kome je potpuno ogolio ponašanje Rafaela Nadala i posebno Rodžera Federera, mada je otrovne strelice bacio i prema Novaku Đokoviću i Endiju Mariju.

Profimedia

– Mnogi imaju problem da shvate kako funkcioniše sadašnji ATP renkging sistem. Sve je zapravo jednostavno. Rodžer Federer može da bira koji će da bude bez da odigra ijedan meč. Rodžer se nalazi u veću igrača i to ga čini srećnim.

Što se tiče Nadala, ovaj iskusni nemački trener koji je vodio računa i o karijeri Vaseka Pospišila je precizan.

– Rafa je srećan jer će moći tri godine da zadrži bodove. Gle čuda i on je u veću igrača. A Novaka Đokovića sistem ne interesuje. On je prvi i šta ga briga ko je iza njega. Tako da je i on srećan – objašnja Hordorf.

Pročitajte još

Posebno se Nemac osvrnuo i na način na koji Endi Mari dobija pozive da igra na velikim turnirima iako je slabo rangiran na ATP listi.

– On ne pobeđuje. On dobija specijalne pozivnice. Sve dok je tako što bi morao da napreduje na rang loisti. A za ostale, ma koga briga? Evo Medvedev je drugi na svetu i nikoga to ne interesuje. Zverev i Rubljev su besni i šta sa tim? Rubljev je osvojio pet titule prošle godine i i dalje je lošije plasiran od Federera koji nije igrao 13 meseci!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike