Devojčica sa skejtom uzbuđena pred nastup na OI: Skaj ima 13 godina i raduje se vožnji sa drugarima

03.08.2021

06:16 >> 08:48

0

Hoće da pokaže da su i devojke majstori u ovom sportu

Devojčica sa skejtom uzbuđena pred nastup na OI: Skaj ima 13 godina i raduje se vožnji sa drugarima
Copyright TANJUG/AP Photo/Ben Curtis

Britanska senzacija, trinaestogodišnja devojčica Skaj Braun nastupiće u sredu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Skaj, koja je pre deset dana napunila 13 godina, mesec dana je mlađa od prethodne najmlađe Britanke na Igrama – Mardžeri Hinton, koja je plivala na 200 metara prsno, 1928. godine u Amsterdamu. Skaj Braun vozi skejt, a u intervjuu za Eurosport otkriva da je do Tokija stigla iz zabave i dečje igre.

– Nikad nisam razmišljala o tome da postanem profesionalac. Jednostavno sam postepeno bila sve bolja i bolja. Vozila sam skejt sa tatom, drugarima i svojim bratom. Igrali smo se i isprobavali nove trikove. Mislila sam da bi učestvovanje na Igrama bilo divno iskustvo, ali sam se u suštini samo zabavljala. Vožnja skejta je najbolji osećaj na svetu. Uzbuđeni ste jer nikad niste sigurni da li ćete se dočekati na njemu nakon trika ili ne. Dok ste u vazduhu, utisak je da letite. Osećaj je fenomenalan i teško ga je opisati. Takođe, uživam u dizajniranju svog skejtborda jer na taj način ispoljavam svoj stil i ceo proces je zabavan.

Skaj, u skladu sa godinama, ističe da je srećna što će moći da vozi skejt sa drugarima u Tokiju.

– Toliko toga me uzbuđuje. Srećna sam što ću voziti skejt zajedno sa svim svojim drugarima. Zanima me kakav je osećaj kada nastupate na najprestižnijoj sportskoj manifestaciji. Želim da se zabavim i provedem lepo vreme. Veoma sam uzbuđena. Volela bih da osvojim medalju, ali mi je bitnije da dam svoj maksimum. Zapravo, rekla bih da su mi ipak najbitniji trikovi, jer oni vode do pobede, morate ih dobro izvesti da biste osvojili zlato.

TANJUG/AP Photo/Ben Curtis

Simpatična devojčica za kraj pokazuje da ume da razmišlja i o ozbiljnijim stvarima, pa poručuje:

– Želim da pomerim granice i da smanjim rodne razlike. Ljudi nisu upoznati sa tim koliko devojčica vozi skejt i koliko su zapravo dobre u tome. Sve je veći broj devojčica i devojaka koje se bave ovim sportom, pogotovo otkad je skejtbording postao deo Olimpijskih igara. Ipak, kad treniram u skejtparku, ja sam često jedina devojčica koja vozi skejt, što može biti pomalo zastrašujuće. Treba biti hrabar, a to je poruka koju šaljem devojčicama i deci, treba da radimo ono što volimo i da pokažemo drugima da mi to možemo.

Pročitajte još:

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike