Denver rutinski protiv Hjustona: Jokić ima poruku za svoje igrače

25.04.2021

05:44 >> 06:18

0

Autor: Milan Nastić

Bjelica i Boban Marjanović ponovo bez poena

Denver rutinski protiv Hjustona: Jokić ima poruku za svoje igrače
Copyright Tanjug/(AP Photo/Jack Dempsey)

Denver je ostvario i 39. pobedu ove sezone. Tim iz Kolorada očekivano je trijumfovao u meču sa Hjustonom, poslednjeplasirane ekipe Zapadne konferencije sa 129:116.

Što se tiče učinka Nikole Jokića, on je ostvario još jedan dabl-dabl u karijeri, uz 24 poena, osam skokova i 12 asistencija.

Duel je slobodno se može reći, rešen u prvom poluvremenu kada je Denver već imao prednost od 22 koša. Na odmor je otišao sa rezultatom 72:50.

U drugom dela meča, domaći igrači su održavali veliku razliku, i na kraju zasluženo slavili trijumf nad nemoćnim Hjustonom.

Ovo je važna pobeda za Nagitse, jer su kako sada stvari stoje otišli direktno u osminu finala plej-ofa NBA, kao četvrtoplasirana ekipa Zapadne konfernecije.

Utakmicu karijere odigrao je Majkl Porter koji je meč završio sa 39 poena, imao šest skokova i dve asistencije.

Pročitajte još

Uz Portera i Jokića, odličnu partiju u Denveru pružio je i Dozijer koji je stao na 23 koša.

– Ja moram da budem primer. Mislim da moram da budem glasniji i da vršim veći pritisak i na sebe, kako bih pomogao momcima – poručio je Jokić posle meča.

Ekipu Hjustona predvodio je Di Džej Vilson sa 25 poena, osam skokova i četiri asistencije. Keli Olinik je ubacio 21 poen, uz 11 asistencija i osam skokova, a Entoni Lamb je takođe imao 21 poen.

Derbi meč odigrali su Dalas i Los Anđeles Lejkersi i pobednik je bila ekipa iz Teksasa sa 108:93. Treba istaći da je najbolji košarkaš Mavsa Luka Dončić, duel završio sa 18 poena, ali tokom čitavog meča se žalio na povredu ruke.

Sa druge strane “Jezerši” su izgubili četvrti put u poslednjih pet okršaja i defintivno se nalaze u mini krizi, a za Lejkerse nije igrao Lebron Džejms.

Za Dalas ponovo nije nastupao srpski reprezentativac Boban Marjanović.

Očigledno da se Nemanja Bjelica još nije adaptirao na Majami. U pobedi njegove ekipe nad Čikagom 106:101, srpski igrač je bio bez učinka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike