Grin analizirao kandidate za MVP nagradu: Jokićevi šutevi frustriraju, uradite sve, a on pogodi

24.04.2021

11:16 >> 12:23

0

Autor: M. R.

Košarkaš Golden Stejta o kvalitetima uzdanica Denvera i Filadelfije

Grin analizirao kandidate za MVP nagradu: Jokićevi šutevi frustriraju, uradite sve, a on pogodi
Copyright Tanjug/ AP Photo/ Jed Jacobsohn

Nikola Jokić ili Džoel Embid – polemika o glavnim kandidatima za MVP priznanje traje već dugo. O njihovim kvalitetima pričao je i krilni igrač Golden Stejta Drejmond Grin. On je tokom poslednjih dana igrao protiv obojice i oba puta se radovao pobedama. Imao je priliku da oseti njihovu snagu u direktnim duelima.

Pročitajte još

– Obojica su verovatno teži od mene više od 20 kilograma i viši oko 15 centimetara, to je izazov samo po sebi. A pored toga su jedni od najveštijih igrača koje imamo u ligi, nevezano za poziciju. Izuzetno su talentovani i Džoker i Džoel. Kad igraš protiv njih, samo pokušavaš da im otežaš šut – rekao je Grin. – Kada igraš protiv Jokića, ne osećaš samo koliko je jak i visok, već je i izuzetno okretan, tako da kad ti koristiš svoju snagu, on se samo odvije od tebe i pogađa one svoje šuteve sa desne noge. To veoma frustrira: osećate da ste uradili sve što je moguće, a on pogodi samo dno mrežice.

Kada je pričao o Emidu nije mogao da ne pomene trenera Filadelfije.

– Ne znam šta mu je Dok uradio, ali vidite da ga je naterao da se fokusira na reket. Ja to volim, kao ljubitelj košarke zaista volim da ga gledam kako se spušta pod koš i dominira. To donosi veliku razliku i njemu i njegovom timu. Treba čestitati Doku Riversu na tome, verovatno je imao teške razgovore da ga ubedi da ne luta okolo i da nađe svoje mesto u reketu koristi svoje prednosti. Kad to radi, izuzetno je teško zaustaviti ga.

Nije mogao da odluči koga je teže čuvati.

– Ne znam, obojica su pogađali teške šuteve, ali ako tokom 48 minuta uspete da ih naterate da šutiraju iz teških pozicija, morate da živite sa rezultatima – zaključio je Grin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike