Definitivno: Novak postavio prioritete i otkazao turnir koji je osvajao nekoliko puta

24.07.2021

05:01 >> 06:53

0

Najbolji srpski i svetski teniser u napadu na zlatni Grend slem

Definitivno: Novak postavio prioritete i otkazao turnir koji je osvajao nekoliko puta
Copyright Novak Đoković, MN Press

Pred Novakom Đokovićem su obaveze na Olimpijskim igrama u Tokiju, a prvi protivnik će mu biti Ugo Delijen iz Bolivije. Kako se teniski turnir na najvećoj svetskoj sportskoj smotri završava 1. avgusta, najbolji srpski i svetski teniser je napravio promenu u rasporedu.

Đoković je odlučio da se povuče sa Mastersa u Torontu (Rodžers kupa) koji će početi 9. avgusta. Naš teniser je na turniru koji se igra u Torontu i Montrealu slavio već četiri puta, poslednji 2016. godine. Ove godine bio je postavljen za prvog nosioca.

Kada je reč o žrebu na Igrama, Novak će u slučaju uspešnog starta u Japanu, odmeriti snage sa boljim iz duela Nemca Jana Lenarda Štrufa i Brazilca Tijaga Monteira.

Kasnije, potencijalni rivali prema projektovanom žrebu su i Davidovič Fokina, Rus Andrej Rubljov i Nemac Aleksandar Zverev.

Podsetimo, od učešća na Igrama su odustali i Rodžer Federer, Rafa Nadal, Dominik Tim, Mateo Beretini, Denis Šapovalov… Samim tim, Đokovićev put ka zlatnoj medalji, odličju koje mu nedostaje je znatno lakši.

Ukoliko bi osvojio zlato u Japanu, za “zlatni Grend slem” preostala bi mu samo titula na US openu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike