Darko Kovačević: Kao sportski direktor FSS shvatio sam kakav je Dušan Vlahović

07.05.2021

06:23 >> 06:36

0

Biće među pet najboljih napadača, veruje bivši as reprezentacije Real Sosijedada i Juventusa

Darko Kovačević: Kao sportski direktor FSS shvatio sam kakav je Dušan Vlahović
Copyright MN Press

Nekadašnji as srpskog fudbala i doskorašnji sportski direktor FSS Darko Kovačević objasnio je za “Inside Futbol” da kao navijač mnogo očekuje u budućnosti od Dušana Vlahovića i da to mišljenje o mladom napadaču Fjorentine nije formirao iz patriotskih razloga kao Srbin.

Kovačević veruje da Liverpul ima mnogo razloga što baš misli ovog leta da dovede igrača iz Toskane, jer malo je igrača sa 20 godina koji u tako zahtevnom takmičenju kao što je Serija A mogu da dostignu Vlahovićevih 19 golova na 33 nastupa u jednoj sezoni.

MN Press

– Ima samo dvadeset godina i pokazuje sjajne stvari. Ne kažem ovo zato što je Srbin poput mene, već zato što je igrač na visokom nivou i vredan radnik. Ove godine je već postigao 19 golova u Seriji A. Kada sam bio sportski direktor FS Srbije, video sam ga kako igra za U21 Srbijom i primetio sam sve njegove kvalitete – rekao je Kovačević.

Bivši strelac Real Sosijedada, Juventusa, Lacija i Olimpijakosa veruje da je Vlahović rođeni golgeter.

– Ako nastavi ovako, za tri, četiri godine biće među pet najboljih napadača na svetu. Sigurno će biti mnogo važnih ponuda s obzirom na sjajnu sezonu koju vodi. Pred Fjorentinom je izbor hoće li da ga zadrži još godinu dana ili će ga prodati. Vlahović mora da ima sigurnost i da igra da bi se još usavršavao i napredovao.

Fjorentina vrednuje Vlahovića između 40 i 50 miliona evra, a ostaje da se vidi da li će Liverpul pojačati interesovanje za napadača. Prema jučerašnjim izveštajima italijanskih medija Vlahović je predsednik “ljubičastih” dobio ponudu za novi ugovor vrednu 12 miliona evra po sezoni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike