Da li pravila važe za sve: Ronaldo je prekršio Disciplinski pravilnik, na potezu je FIFA

29.03.2021

16:40

0

Autor: Adam Štulić

Portugalac može da bude kažnjen zbog kršenja Člana 11.

Da li pravila važe za sve: Ronaldo je prekršio Disciplinski pravilnik, na potezu je FIFA
Copyright MN PRESS

Prošla su dva dana od utakmice Srbije i Portugalije na stadionu “Rajko Mitić” (2:2) u drugom kolu kvalifikacija za SP, uveliko se približio početak poslednjih mečeva u martovskom reprezentativnom programu, ali se u javnosti još priča o nepriznatom golu Kristijana Ronalda u poslednjim momentima duela sa “orlovima”, kao i o njegovom ponašanju pošto je shvatio da holandski arbitar Dani Makeli neće pokazati na centar.

Nije mali broj onih, čak i zemljaka portugalskog superstara, koji su osudili bacanje kapitenske trake i napuštanje terena pre nego što je utakmica bila završena. Ono što tom činu daje posebnu težinu jeste činjenica da bi zbog toga as Juventusa mogao/morao da snosi posledice.

Naime, Kristijano Ronaldo je tim činom prekršio Član 11. Disciplinskog pravilnika FIFA, u kojem stoji da se svaki igrač na terenu mora pridržavati pravila igre, FIFA statuta i propisa, direktiva, smernica, itd. Upravo onoga što Ronaldo, iznerviran sudijskom odlukom, nije poštovao.

Sada ostaje da se sačeka odluka FIFA, koja treba da pokaže kako pravila važe za sve, bez obzira na to šta kome piše na poleđini dresa. Tako bi krovna fudbalska organizacija pokazala i da velika većina ljudi, koji misle da će čelnici FIFA prećutati i Ronalda ostaviti nekažnjenim za nesportsko ponašanje, greše.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike