Da li će Bogdanović igrati na OI? Potpredsednik KSS obradovao Srbiju

04.07.2021

12:00 >> 15:47

0

Autor: Adam Štulić

Sjajni bek trebalo bi da se nađe u Tokiju, ukoliko orlovi izbore vizu

Da li će Bogdanović igrati na OI? Potpredsednik KSS obradovao Srbiju
Copyright MN Press

Posle silnih otkaza Igoru Kokoškovu uoči starta kvalifikacija za OI, mnogi su se pitali kakav će biti status Bogdana Bogdanovića, koji je iz opravdanih razloga morao da propusti kvalifikacioni turnir.

Ipak, posle završetka sezone porazom od Milvokija u finalu Istoka, stvorili su se uslovi da se sjani bek nađe u Tokiju, a da li će tako i biti?

– Ima naznaka da će igrati – rekao je potpredsednik KSS Nenad Krstić za „RTS“ i dodao:

– Nismo znali, želeli smo Bogdanu da igra finale i osvoji NBA prvenstvo, a isto tako smo želeli i da bude deo našeg tima. Znam da je selektor Kokoškov u stalnom kontaktu sa njim – rekao je Krstić.

Ipak, da bi se o Bogdanovom dolasku uopšte pričalo, potrebno je da negovi saigrači u nedelju (20.30) u dvorani „Aleksandar Nikolić“ savladaju Italiju i izbore olimpijsku vizu.

– Mislim da delujemo okej s obzirom na to kakve su okolnosti. Naravno, ima još prostora za napredak. Utakmica protiv Portorika je delovala ohrabrujuće i mislim da smo spremni za večerašnji duel. Svi se nadamo, uvek kažem da treba ići korak po korak, ali to je definitivno naš primarni cilj.

Nekadašnji kapiten „orlova“ nagovestio je i da će, ukoliko se Srbija izbori za odlazak u Tokio, u konkurenciji za tim naći rekovalescenti Nikola Milutinov i Vladimir Lučić, kao i Nemanja Nedović koji je u specifičnoj situaciji jer oseća posledice kovida 19.

Srpska ekspedicija će, otkrio je potpredsednik KSS, put Japana, ukoliko se plasiraju na OI, krenuti 13. jula kako bi se cela delegacija aklimatizovala, te da bi nacionalni tim trebalo da odigra i dva pripremna meča – protiv Japana i Francuske.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike