Srbiju pobeda deli od Olimpijskih igara! Portoriko pretio, neka se spremi Italija!

03.07.2021

13:50 >> 17:11

0

Mnogo bolji nastup orlova nego u prva dva meča

Srbiju pobeda deli od Olimpijskih igara! Portoriko pretio, neka se spremi Italija!
Copyright Filip Petrušev, KSS

Gotovo je! Borbeni Portoriko je pretio, ali uzalud, zna se ko je “stariji”. Na kraju, u polufinali Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu:

Srbija – Portoriko 102:84 (28:23, 23:14, 28:28, 23:16)

Protivnik sutra u finalu biće reprezentacija Italije. Pobednik ide na Olimpijske igre.

Odlično je Portoriko počeo meč, poveo je 5:0, pogađao je trojke i čuvao prednost. Nije Srbija uspevala da se snađe, opet je imala drugačiju startnu petorku i nije imala rešenja za raspoložene goste.

Pokušavao je selektor Igor Kokoškov nešto da promeni, “orlovi” su u jednom trenutku stekli i minimalnu prednost. Ipak, posle novih trojki Portoriko je poveo 11:17. Posle tajm-auta, Srbija je uspela da izjednači, a onda se igralo koš za koš.

Uspeo je Portoriko pred kraj da ponovo povede još jednom trojkom, ali onda Bjelica uz zvuk sirene sa osam metara doneo prednost Srbiji 28:26. Posle te prve četvrtine, domaćin je zaigrao mnogo bolje i stekao kontrolu meča.

Portoriko je uspevao da zapreti kada je pogađao trojke, ali nije uspeo da izjednači ili dođe do prednosti. Kako je meč odmicao, tako je i igra Srbije postala sigurnija i prosto je kvalitet došao do izražaja.

Vasilije Micić je završio utakmicu sa 21 poenom i osam asistencija. Nemanja Bjelica dodao je 18 poena, Filip Petrušev i Danilo Anđušić po 15, dok je kapiten Miloš Teodosić imao dabl-dabl učinak od 11 poena i 10 asistencija.

Najefikasniji u Portoriku bio je Ajzeja Pinjeiro sa 23 poena. Džordž Kondit dodao je 20, a Đijan Klavel 17.

Blog uživo:

Kraj meča i pobeda Srbije 102:84

Nisu Portorikanci uspeli da zaprete Srbiji. Na redu je Italija.

25′ – Odlična igra Srbije, ima potpunu kontrolu meča i na sigurnom je putu ka finalu. 87:73

Kraj treće četvrtine, 79:68

Portorikanci su se rezultatski vratili u par navrata, ali Srbija sigurno kontroliše meč. Navijači u hali inače skandiraju “MVP, MVP” kad penale izvodi Micić, ali i Petrušev, i tako odaju počast reprezentativcima koji su bili najkorisniji igrači Evrolige, odnosno ABA lige.

Ako se na terenu nešto drastično ne promeni, Srbija je na sjajnom putu ka finalu kvalifikacionog turnira i Italiji. Na kraju treće četvrtine je 79:68

27′ – A ko drugi? Pinjeiro i Klavel privode Portoriko na samo “minus 6”, 60:54. Kokoškov traži tajm-aut, posle čega Bjelica daje dve trojke, ali uzvraća Kondit. Opet je borba. Trenutni rezultat je 68:60

23′ – Igra se koš za koš u drugom poluvremenu, za sada. Portorikanci su postali grublji pod svojim košem, ali moraće srpski reprezentativci da se pomire sa tim. Trenutni rezultat je 58:47

Tu je ponovo trener Partizana Željko Obradović, a sada je tu i trener Crvene zvezde Dejan Radonjić. Oni su se srdačno pozdravili.

Željko Obradović i Dejan Radonjić, MN Press

Kraj prvog poluvremena, 51:40

Srbija potpuno kontroliše meč sada. Posle polaganja Avramovića došla je do 10 poena prednosti – 47:37. Pinjeiro je probao da održi goste u igri, a Avramović sjajnim prodorom i polaganjem na drugi obruč stavlja tačku na prvo poluvreme. Neka se nastavi u drugom poluvremenu kao i u prvoj četvrtini. 51:40

19′ – Kakva prelepa saradnja Teodosića i Petruševa. Srbija polako uspostavlja kontrolu, a posle zakucavanja 21-godišnjeg centra, navijači su se digli na noge i pozdravili potez ovacijama.

17′ – Umemo i mi da šutiramo! Posle Bobija, trojku daje i kapiten Teodosić, ali je odbrana malo “zaspala” pa Anduhar sam pod košem daje “zicer”. Posle nekoliko promašenih napada, Pinjeiro daje koš i gosti prilaze na 41:37.

Kokoškov traži tajm-aut.

15′ -Pinjeiro trojkom privodi Portoriko na “pola koša” zaostatka, a onda se Miciću sudi faul u napadu. Njegova druga lična. To kao da ga je iznerviralo, pa je postigao trojku, ali gosti odmah odgovaraju, ali onda Marjanović daje trojku! 38:34

13′ – Micić je počeo drugu četvrtinu sa četiri vezana poena za 32:26. Portorikanci uzvraćaju, a onda se “probudila” i publika. Biće ovde navijači jako važni. 32:28

Dobrić se vratio u igru, sve je okej sa njim.

Kraj prve četvrtine 28:26

Portoriko “živi” od trojki, to je potpuno jasno i kada ne pogađa, ne vodi. Sada je posle još jednog pogođenog šuta za tri došao do prednosti, ali je Nemanja Bjelica trojkom sa osam metara vratio vođstvo Srbiji.

Posle 10 minuta: 28:26

9′ – Posle tajm-auta, Srbija je napravila mini-seriju 6:0 i izjednačila. To je prekinuo Pinjeiro, a onda je počela igra koš za koš.

Posle trojke Anđušića, Srbija dolazi do svoje najveće prednosti – 23:21. Tajm-aut za goste.

U jednom od prodora, Ognjen Dobrić je krenuo na zakucavanje, ali je promašio i dobio udarac u usta. Tada je ostao ispod koša Portorika, pokušavajući da se sabere. U međuvremenu je Srbija odbranila napad, a “Kobra” je od Teodosića  dobio čarobni pas “u ofsajd” i položio. Ipak, posle sledećeg napada je izašao. Nadamo se da nije ozbiljno.

7′ – Kratko je trajala prednost Srbije. Ajzeja Pinjeiro je pogodio trojku i doneo Portoriku najveću prednost – 11:17. Kokoškov traži tajm-aut. Sjajno šutiraju gosti.

4′ – Micić donosi izjednačenje trojkom, ali Đijan Klavel odmah uzvraća. Anđušić potom biva fauliran pri šutu. Siguran je, a onda i polaže u kontri na dodavanje Marjanovića. Ovo je prvo vođstvo Srbije danas – 9:8.

2′ – Portorikanci su poveli 5:0, trojka i polaganje. Smanjio je Danilo Anđušić sa penala. Trenutni rezultat je 2:5.

Startna petorka Srbije: Micić, Anđušić, Dobrić, Bjelica, Marjanović.

Košarkaši Srbije tokom intoniranja himne, 24sedam/Pavle Knežević

Kao što smo rekli, svi su na terenu.

Košarkaši Srbije na zagrevanju pred meč sa Portorikom, 24sedam/Pavle Knežević

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike