"Da je samo Kobi mogao sve ovo da vidi"

12.10.2020

07:37 >> 08:54

0

Autor: D. B.

Potresne reči udovice ikone Lejkersa

"Da je samo Kobi mogao sve ovo da vidi"
Copyright Profimedia

Kada je u januaru stigla vest da je ikona svetske košarke i princ Los Anđelesa Kobi Brajant poginuo zajedno sa trinaestogodišnjom ćerkom Đijanom i još sedmoro osoba, bilo je jasno da svet više neće biti isti.

Rondo je deo NBA istorije, ali da li znate zbog čega?

Svima je bilo i jasno da će se Lejekrsi, u slučaju da osvoje titulu, nju sigurno posvetiti čoveku koji je obeležio jednu epohu ovog slavnog kluba.

I to se iu dogodilo. Tokom plej-ofa Lebron Džejms i saigrači su nosili specijalne dresove, Entoni Dejvis je posle pobedničkog koša protiv Denvera u polifinalnoj seriji jasno i glasno izgovrio “1-2-3 Mamba” (Mamba je bio nadimak koji je Kobi sam sebi podario), a reči koje su odjekivale praznom dvoranom na Floridi posle kraja meča bile su posvećene legendi.

Od tragedije, sve što smo želeli je da ga ne razočaramo. Nismo želeli da ga razočaramo, pošto on nas nikada nije. Znam da nas je gledao iz raja i da je ponosan. On je naš veliki brat i ova titule je za njega – rekao je posle meča Entoni Dejvis.

Brajantov bliski prijatelj i MVP finalne serije Lebron Džejms je tokom Brajantove komemoracije najavio da će uraditi sve što može da bi Lejkersi došli do titule.

– Uvek smo delili iste ciljeve, uvek smo želeli da budemo najbolji. Želim da nastavim ono što je on radio sa Lejkersima, da nastavim njegov put… – rekao je tom prilikom Džejms.

I dok je bilo očekivano da će igrači posvetiti trijumf u sezoni 2019-20 Brajantu velika je nepoznanica bila kako će na sve ragovati Kobijeva udovica Vanesa.

Printscreen/instagram/vansessabryant

Neposredno posle finala ona se oglasila i to na jako emotivan način, pre svega čestitajući titulu nekadašnjem Kobijevom menadžeru, a sada potredsedniku košarkaških operacija i generalnom menadžeru Los Anđeles Lejkersa Robu Pelinki koga je nazvala “ujak P”.

– Čestitam svima iz Lejkersa. Kobi je bio upravu kada je rekao “ostanite na pravom putu, blokirajte sve što dolazi sa strane”. Volela bih da su on i Điđi među nama i da su mogli da vide sve ovo – objasnila je Vanesa.

Saigrači zaboravili u dvorani nesuđeno pojačanje Zvezde

Ni navijači nisu zaboravili Kobija. Naprotiv. Društvene mreže su preplavljene fotomontažama na kojima se vidi kako Kobi čestita Džejmsu i saigračima osvojenu titulu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike