Čudo desetkovanog Šahtjora u Madridu: Šta zna d(T)ete šta je Real

21.10.2020

18:56 >> 19:04

0

Sjajni mladi Brazilac vodio ukrajinski sastav do istorijske pobede na Alfredu di Stefanu

Čudo desetkovanog Šahtjora u Madridu: Šta zna d(T)ete šta je Real
Copyright Shakhtar Donetsk's Brazilian forward Tete (L) challenges Real Madrid's Brazilian defender Eder Militao during the UEFA Champions League group B football match between Real Madrid and Shakhtar Donetsk at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas on the outskirts of Madrid on October 21, 2020.,Image: 564885832, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Čudo se dogodilo u na “Alfredu di Stefanu”! Desetkovani tim Šahtjora, bez skoro čitavog jednog tima zaraženog koronavirusom, uspeo je da savlada Real Madrid na njegovom terenu sa 2:3 (0:3). Junak velike pobede bio je mladi Brazilac Tete, koji je iz Gremija došao u ukrajinski tim za 15.000.000 evra u februaru 2019. godine.

Fudbaleri Šahtjora ispričali su na terenu “Alfredo di Stefano” jednu od najlepših fudbalskih priča u Ligi šampiona. Već prežaljeni od ostatka sveta zbog desetorice zaraženih u timu, tim ukrajinskih Brazilaca izašao je hrabro na četu Zinedina Zidana i već u prvim minutima preko veterana Marlosa bili su u prilici da povedu sa 2:0.

Ono što preko kapitena nije prošlo, uspelo je zahvaljujući 20-godišnjem Teteu. Prvo je u 29. minutu lagano prošao pored zemljaka Militaoa i Marsela i doneo iznenađujućih 0:1, da bi nakon Jovićeve prošuštene šanse u sledećem napadu, ponovo stavio na muke Kurtou. Ipak, njegov šut Belgijanac je zaustavio, ne i reakciju Varana na odbitak – 0:2 autogolom Francuza.

Kako se sve razvijalo, Real je više ličio na tim koji će do kraja poluvremena primiti dva gola, a ne isto toliko dati da bi došao do izjednačenja. Statistika je pokazala da su gosti dominirali u svi segmentima igre, pa i u uspešnom čuvanju lopte u svojim nogama – 55 odsto poseda, naspram 45 odsto španskog šampiona. Spori Zidanovi igrači delovali su bezglavo, bezvoljno, kao da su očekivali od rivala da se sam preda.

Ali, šta zna d(T)ete šta je Real. Opet je u 41. minutu on bio u centru pažnje, jer je petom ostavio loptu na tacni natrčalom Solomonu, koji je pronašao nebranjeno ćošak gola Tibe Kurtoe.

Iznenađenja su se nastavila od starta drugog poluvremena. Zidan je Jovića ostavio na terenu, a potpuno bledog Rodriga zamenio iskusnim Benzemom. Ovakav izbor doneo je za nijansu aktivniji Real, jer je najpre Modrić šutem iz daljine smanjio na 1:3, da bi Vinisijus u prvom kontaktu sa loptom, posle izlaska Jovića iz igre, pogodio za 2:3. Izračunato je da se Brazilac upisao u strelce za samo sedam sekundi provedenih u igri, što je najbrži gol jednog rezervnog fudbalera u istoriji Lige šampiona.

U nastavku meča na delu je bila drama, koja bi bila izbegnuta da je Tete rešio golom dve prilike. U poslednjem napadu odlični srpski sudija Srđan Jovanović dobio je informaciju iz VAR sobe da pogleda situaciju kod gola Valverdera. Snimak je jasno pokazao da je prilikom šuta Urugvajca ispred golmana Šahtjora stajao i smetao Vinisijus, pa je pogodak opravdano poništen.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike