Čović obećao: Neće se Zvezda sad predati kad je došao Obradović, Željko je moj veliki prijatelj

09.09.2021

11:34 >> 12:02

0

Za jednog Obradovića poštovanje, a drugi je veliko razočarenje

Čović obećao: Neće se Zvezda sad predati kad je došao Obradović, Željko je moj veliki prijatelj
Copyright Nebojša Čović, MN Press

Bliži se početak košarkaške sezone, javnost ne može da dočeka početak ABA lige, ali i Evrolige i Evrokupa. Ove sezone više nego ranije, pre svega jer se u Partizan vratio Željko Obradović, koji je oformio prilično jak tim. 

Crvena zvezda se nije predala, i ona je počela da pravi izuzetan tim, a njen predsednik Nebojša Čović rekao je da je dolazak “Žoca” samo dodatna motivacija za šampiona  Srbije i ABA. 

Željko Obradović jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener u košarci. Veže nas izuzetno prijateljstvo. To ne znači da treba da se predamo i kažemo “stigao Željko u Partizan i sve je gotovo”. Ovo nam je dodatna motivacija. Maksimalno se koncentrišemo na teren, a jedan deo koncetracije ćemo ostaviti i za van terena. Naš odnos se ne može poremetiti. Ako se nastave divljanja navijača, verujem da će Željko reagovati, što ranije nije bio slučaj. Što se mene tiče ja ću uvek reagovati – kazao je Čović za BhBasket. 

Tu je i drugi Obradović, Saša, trener sa kojim je Zvezda počela prošlu sezonu, ali koji je smenjen posle nekoliko meseci. Čović kaže da Saša za njega ostaje “igračka legenda Zvezde”, ali da je u isto vreme “veliko razočarenje”. 

Najviše me pogodilo ogromno razočarenje sa Sašom Obradovićem. On nas direktno košta 650.000 evra. Nije on pao s neba, mi smo ga doveli. Tek nisam očekivao da će za četiri meseca na klupi da naplati maltene svih ceo ugovor. To je poslednje sam mogao da očekujem. To je za mene jedno novo iskustvo, čovek se uči dok je živ. Posle toga nisam kontaktirao sa Obradovićem, kontaktirao ga je direktor Filip Suntrulić. Nisam mogao sebi da dozvolim sebi takav kontakt. Za mene je on igračka legenda kluba. Kada prestanete da igrate vi menjate teren, gde su druga pravila, znanja i škole. 

Njegov sin je Filip Čović, drugi najbolji asistent ABA lige i jedna od legendi takmičenja. On se na kraju prošle sezone oprostio od aktivnog igranja. Stariji Čović se nije slagao sa tom odlukom, kaže da je probao da nagovori sina da se bavi trenerskim poslom, ali da je Filip napustio košarku. 

Jedan od ključnih razloga je to što nosi prezime Čović, što sam mu ja otac. Pljuvanje po mojoj supruzi, mom sinu. Tu se ništa nije desilo slučajno. Na ovim našim prostorima se ništa ne dešava slučajno. Mnogi su bili plaćeni za naše nevolje. Nisam delio njegovo mišljenje. On je vrlo kvalitetan igrač. Ja sam mu bio najveći kritičar. On nikada ništa nije dobio na protekciju. Jer ni njegova majka i otac ništa nisu dobili na protekciju u životu. Njega su sekli i menadžeri, to ostavljam njima na savest. Nije hteo da me posluša, ja nisam želeo tu da vršim pritisak da nastavi da igra. Nažalost otišao je iz košarke. Moja je želja da Filip počne da radi trenerski posao. Video sam da ima taj osećaj. Međutim to ne dolazi u obzir. Negde u njemu je ostao segment razočarenja. 

I dalje je aktuelna tema da li će se Čović ponovo kandidovati za predsednika Zvezde. Odgovora i dalje nema…

– Još nisam ušao u proces kandidature za novi mandat. Da ne bismo mistifikovali stvari, ništa nije vezano ni za kakva nezadovoljstva. Nemam pravo da budem nezadovoljan, od 2011. osvojili smo nekih 17 trofeja. Imam takve zdravstvene probleme, da se konsultujem sa lekarima da li ću to moći. Za sve ovo vreme nisam izgubio samo kilažu, nego i energiju. Nije lako voditi Crvenu zvezdu. Nisam još doneo odluku. 

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: bhbasket

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike