Česi grme: Ronaldo nije rekorder, naš Bican mu beži 61 gol!

21.01.2021

15:15

0

Autor: D. B.

Fudbalski savez ove države tvrdi da ima drugačije zvanične podatke od onih koji su plasirani u sredu uveče

Česi grme: Ronaldo nije rekorder, naš Bican mu beži 61 gol!
Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbalski savez Češke tvrdi – Kristijano Ronaldo nije rekorder po broju postignutih golova pošto je, prema njihovim podacima, Josef Bican dao 821 gol u karijeri!

Predsednik Komitet za istoriju i statisku FS Češke Jaroslav Kolar pokušao je da objasni zbog čega postoje neslaganja u podacima i zbog čega je u sredu uveče rečeno da je Portugalac postao najbolji strelac u istoriji fudbala.

– Pokušavali smo da utvrdimo tačan broj golova koje je postigao Bican. Više kredibilnih izvora govore da je postigao 805 golova uz fusnotu da nedostaje tačan broj golova koje je postigao tokom dela karijere provedenog u Hradecu. Uspeli smo da utvrdimo da je reč o 53 gola na 26 utakmica. Proverili smo sve mečeve u prvenstvu, kupu i reprezentaciji i došli smo do zvanične brojke iza koje stoji Komitet za istoriju i statisku FS Češke od 821 gola. Ovo znači da Kristijano Ronaldo nije još najbolji strelac u istoriji i da će morati još da radi da bi ga prestigao – tvrdi Kolar.

Pročitajte još

Ronaldo je do sada postigao 760 golova na 1.040 odigranih mečeva braneći boje reprezentacije Portugalije, Sportinga iz Lisabona, Mančester junajteda, Real Madrida i Juventusa. Od tih 760 golova Ronaldo je 488. puta bio strelac desnom nogom, 139 puta je zatresao mrežu levom, glavom je postigao 131 gol, a na druge načine još dva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike