Čeferin najavio promene u organizaciji EP

15.10.2020

17:39 >> 19:50

0

Autor: N. St.

Prvi čovek UEFA o raznim temama pričao

Čeferin najavio promene u organizaciji EP
Copyright MN Press

Pandemija koronavirusa je odložila mnoga takmičenja. Jedno od njih je Evropsko prvenstvo u fudbalu koje bi, prema trenutnom planu, trebal oda se održi od 11. juna do 11. jula 2021. godine.

O svemu tome je pričao predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

– Znam da sam u februaru rekao da će se sve održati po planu, sa punim stadionima, ali su se stvari od tada promenile – počeo je priču Čeferin.

Postoji najava za promene u organizaciji. Trenutno je plan da 12 država budu domaćini šampionata (Azerbejdžan, Danska, Engleska, Nemačka, Mađarska, Italija, Holandija, Irska, Rumunija, Rusija, Škotsak i Španija).

– Spremni smo za različte scenarije. U teoriji, možemo da održimo prvenstvo u 12, 11, 10, tri ili u jednoj zemlji. Sve je to teorija. Igranje mečeva širom kontinenta je lepa stvar, ali nije lak zadatak, bez obzira na pandemiju.

Jedno od pitanja je i prustvo navijača.

– Razmatramo mogućnosti da se igra sa navijačima i bez njih, kao i sa ograničenim kapacitetom stadiona od 30, 50 ili 70 odsto.

Na kraju je prokomentarisao i video tehnologiju (VAR) u fudbalu. Postoji dosta oprečnih mišljenja oko toga.

– VAR pomaže fudbalu, mada može i da nanese štetu takođe. Sada nema povratka nazad kada je to u pitanju, ali sam uveren da postoji dosta stvari koje možemo da unapredimo u tom segmentu – zaključio je Čeferin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike