Zašto se dvojica srpskih selektora nisu podnosila: Kako je Antić tužio i dobio Klementea

15.10.2020

13:53 >> 15:11

0

Svađa Baska sa novinarom Hoze Ramonom de la Morenom podsetila na još jedan događaj iz njegove trenerske karijere

Zašto se dvojica srpskih selektora nisu podnosila: Kako je Antić tužio i dobio Klementea
Copyright MN Press

Javna svađa bivšeg selektora Španije i “orlova” Havijera Klementea sa poznatim novinarom Hozea Ramonom de la Morenom odjeknula je snažno španskim medijskim prostorom, pa je kao i svaka eksplozija i ova imala svoju kolateralnu štetu. U razmeni uvreda Moreno je rekao da Klemente sada “puzi kao zmija jer nema Anhel Marije Viljara (bivši predsednik FS Španije i potpredsednik UEFA, otišao sa svih funkcija zbog korupcije) da ga preporučuje za selektora reprezentacijama poput Srbije i Libije.

Uz sve to Moreno je podsetio na Klementeove uvrede na račun Radomira Antića iz 1997. godine zbog čega su Bask i Srbin završila na sudu.

-Klemente mrzi sve one koji su čitali ili su obrazovani, zbog svojih kompleksa. U ovom trenutku mislio sam da je Klemente primljen na gerijattrijsku kliniku za ljude sa zdravstvenim problemima, ali ispostavilo se da nije hospitalizovan i da svaki put kad ima priliku može da me vređa. Međutim, ja mu to ne uzimam za zlo, zbog stanja u kome se nalazi njegova glava – rekao je De la Moreno.

Klemente na ove uvrede nije ćutao, već je preko drugog novinara dao odgovor:

-De la Morena je jedno loše stvorenje i podli novinar. jer je nevidljiv, kukavica, marioneta. Da je bio hrabar suočio bi se sa mnom lice u lice, ali pošto mu se nije svidelo kako pričam, onda me je u programu uživo prekinuo dok sam pričao. Loš čovek, lažov i kukavica – uzvratio je Klemente.

MN Press

U replici, novinar je izvukao Srbina i Srbiju kao svoj adut protiv Baska.

-Ne voli novinare, jer su obrazovani, niti svoje kolege. Uvredio je Radomira Antića koji je bio pod terapijom kada ga je prozivao da se ugojio zbog piva ili alkohola. Klemente se ne usuđuje da sebe pogleda u ogledalo, jer će videti zmiju, koja puzi okolo, jer sada nema Viljara da ga preporučuje retkima koji ga još žele kao selektora kao što su Srbija ili Libija.

Mnogo navijača u Srbiji ne zna da dvojica selektora, prvi (Klemente) i treći (Antić) nisu voleli da budu spomenuti u istoj rečenici, a ne nešto više od toga. Njihova netrpeljivost počela je u sezoni 1995/96 kada je Srbin napravio istorijski uspeh vodeći Atletiko Madrid, a Klemente predvodio kao selektor “crvenu furiju”. Tada je Antić zamerao Basku što poziva nedovoljno oporavljenog Kaminjera, da bi ga posle jednog izvlačenja parova u Kupu Španije Srbin proglasio za varalicu. Na Antićeve reči, Klemente je uzvratio neprimerenim komentarom zbog kojeg je završio na sudu po tužbi za uvredu i klevetu:

-Antić je veoma debeo, ne znam da li je to od piva ili od alkohola, da li jede mnogo ili malo radi, ali izgleda jako loše – rekao je Klemente.

Kada je tabak presavijen, sudija je mogao samo da konstatuje krivicu Klementea:

-Tužio me je i sudija se složio s njim, pa sam platio kaznu!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike