Bogdan posle prve pobede u dresu Atlante: Ovde sam dobio nešto što nisam imao u Sakramentu

14.12.2020

10:15

0

Autor: Adam Štulić

Srpski košarkaš o novom timu, Jangu i Galinariju, navijačima...

Bogdan posle prve pobede u dresu Atlante: Ovde sam dobio nešto što nisam imao u Sakramentu
Copyright Profimedia

S velikim optimizmom Atlanta ulazi u novu sezonu, a jednu od najvećih pobeda Houksi su ostvarili angažovanjem Bogdana Bogdanovića.

Srpski reprezentativac je u Atlanti dočekan kao jedan od igrača koji bi trebalo da učini da ekipa postane konkurentnija u borbi za najviši plasman, a da su ta očekivanja veoma utemeljena nekadašnji košarkaš Partizana i Fenerbahčea je dokazao već u prvim utakmicama predsezone.

Premijerni trijumf u dresu Houksa Bogdan je ostvario u noći između nedelje i ponedeljka protiv Orlanda (116:107), uz 18 poena srpskog beka.

– Još se “otkrivamo”, ono što je dobro u ovoj grupi jeste da možemo prilično brzo da se prilagodimo. Dobro je što imamo nekoliko utakmica u predsezoni, da se bolje upoznamo – kazao je Bogdanović posle pobede.

Čelnici Atlante u Bogdanu su videli rešenje za, prošle sezone, “hroničan problem” u šutu van linije za tri poena.

Kakvo mišljenje ima trener Atlante o Bogdanoviću

– Mislim da smo svi na istoj strani, želimo da se zabavljamo i uživamo u igranju košarke. S te tačke, imaćemo mnogo otvorenih šuteva. Takođe, nekada ti odbrana neće dozvoliti lake poene na prodoru, tada će do izražaja doći šut za tri poena. Imamo sjajne plejmejkere koji mogu da postižu lake poene, ali i da izbace loptu na otvoren šut za tri.

Bogdanović je istakao da jedva čeka povratak navijača u dvoranu.

– Veoma je teško bez njih, čudno je… Ne možete da pogledate u publiku i vidite kada “polude”… To vam daje dodatnu energiju, pogotovo kada igrate kod kuće. Sećam se, prošle godine kada sam s Kingsima igrao u Atlanti, bilo je dobro. Možete da osetite publiku, ne mogu da dočekam da vidim barem nekoliko ljudi u dvorani, to će igru učiniti mnogo boljom za nas. Atlanti je domaći teren ogromna prednost kada su na tribinama navijači.

Vreme je za NBA zagrevanje: Srbi spremni – Jokić vežba trojke, Bjelica ne tuguje zbog odlaska Bogdanovića

Atlantu je u periodu između dve sezone, uz reprezentativca “orlova”, pojačao i iskusni Italijan Danilo Galinri.

– Svi znaju ko je on i šta donosi. Ne očekujemo ništa specijalno od njega, kao startera ili igrača koji ulazi sa klupe. Nema razloga ni da razmišljamo o tome. Važno nam je da se što pre uklopimo u uloge koje trener podeli. To je šira slika, ali Galinari je svakako igrač koji pravi razliku.

Prva zvezda tim je Tre Jang.

– Dolazim iz mesta gde moraš da budeš takmičarski nastrojen. To mi se sviđa kod njega, želi da se takmiči svako veče, to je najvažnija stavka u njegovoj igri. Ovde smo da mu pomognemo, kako timski, tako i da razvije svoju igru. Takođe, i da se postaramo da naš tim ostvari ciljeve.

Bogdan Bogdanović i nije baš očaran životom u Americi: Samo su mi njih dvojica pomogli da se prilagodim

A kada govori u timu, jedna stvar mu se u Atlanti posebno dopada.

– Imam mnogo igrača oko sebe koji hoće da pobede, mnogo mladih momaka, talentovanih, koji hoće da pobede, što nisam imao u Sakramentu prethodnih godina. Važno je da smo na istoj strani, da se zapitamo šta ja mogu da uradim da bi tim pobedio, šta mogu da donesem timu, šta mogu da uradim da bi tim bio bolji. U Sakramentu je u prvoj godini stvarana nova ekipa, pa u drugoj prilagođavanje na mlade igrače, pa u trećoj mnogo povreda, novi trener… Ne želim o tome da pričam, mislim da sam spreman za novi korak, da donesem nešto vredno u ovaj tim. Nije lako pobediti, ali kada se zabavljate sa saigračima, barem sam tako ja naučio, to je najvažnije. Želimo da se zabavimo, da igramo dobru košarku, a pobede će doći – istakao je Bogdan Bogdanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike