Bogata ponuda za Partizan, Crvenu zvezdu i superligaše: Srpski slobodni agenti koji čekaju novi klub

11.09.2021

09:48 >> 10:25

0

Kada bi svi došli u Superligu značajno bi se popravio kvalitet mečeva u elitnom rangu takmičenja

Bogata ponuda za Partizan, Crvenu zvezdu i superligaše: Srpski slobodni agenti koji čekaju novi klub
Copyright Petar Škuletić, Filip Malbašić, Aleksandar Prijović, Vladimir Golemić, Petar Golubović/MNP PRESS

Prelazni rok u svetu skoro da je završen! Ostale su male fudbalske “enklave” u kojima je moguće za pristojan novac realizovat transfer,a to su Izrael, Saudijska Arabija, Katar, Argentina …

Na toj listi nalazi se i Srbija u kojoj se završava prelazni rok 17. septembra, samo je veliko pitanje da li osim vremena u našoj Superligi postoji i ta privlačnost velikog novca.

Naravno, pored igrača sa ugovorima, postoji i veliki broj onih koji su ostali bez klubova, ali njih ne opterećuju rokovi, jer ih pravo štiti da pronađu novog poslodavca kao slobodna radna snaga. Na listi slobodnih ima i dosta srpskih igrača, pa bi tako nostalgija mogla da bude jedan od aduta superligaša u pregovorima sa njima.

Najbolja je ponuda među napadačima. Slobodni agenti su: Aleksandar Prijović, Nemanja Nikolić, Petar Škuletić, Filip Malbašić…

Petar Škuletić/Profimedia

Nikolić je napustio kazahstanski Tobol pred meč sa splitskim Hajdukom i od tada nema naznaka da bi mogao da dobije novi posao. Prijović je raskinuo ugovor sa Al Itihadom, ali u pregovorima sa Crvenom zvezdom i PAOK nije popuštao oko visine plate, tako da nije bilo dogovora.

Aleksandar Prijović, MN Press

Petar Škuletić je rešio da završi sa Monpeljeom, jer ga uloga “džokera” sa klupe više nije privlačila, ali sada traži mesto gde će više igrati uz, naravno, pristojnu platu!

Od ofanzivnih igrača bez ugovora su još Radivoj Bosić, koji je pod čudnim okolnostima napustio ljubljansku Olimpiju, zatim veteran Filip Đorđević, bivši igrač Vojvodine, Voždovca i Kortrajka Jovan Stojanović …

Petar Golubović/MN Press

Ništa lošija ponuda nije ni kod igrača iz poslednje linije. Bivši štoper Krotonea Vladimir Golemić nema obaveze, desni bek Vojvodine Nikola Andrić, nekadašnja nada Crvene zvezde i Rada Aleksandar Pantić…

Vladimir Golemić/Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Bez kluba je ostao i član čuvene generacije “litvanaca”, šampiona Evrope U19 Petar Golubović. Njemu je prestao da važi ugovor sa Kortrajkom, a iza njega sa 27 godina su godine igranja u italijanskoj Seriji B i elitnom rangu takmičenja Belgije.

Od januara na posao čeka i Milan Milanović, dete Crvene zvezde i moskovske Lokomotive, koje preko Palerma, Sijene, Vićence došao do toga da igra za sarajevski Željezničar i slovenački Triglav. Sa navršenih 30 godina mlad je da bi prekinuo sa fudbalom.

Mnogo je igrača na raspolaganju koji bi podigli kvalitet Superlige, samo da ne bude po staroj – “radije ću preskočiti jednu godinu, nego da lomim noge po Srbiji”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike