Bio je velika zvezda NBA, Divac ga je jedva oterao iz Sakramenta, a "orlovi" ga se se dobro sećaju iz borbi za zlato - sada je dobio kratkoročni ugovor

04.04.2021

21:21

0

Autor: D.B.

Tim iz Kalifornije doveo je centra problematične naravi

Bio je velika zvezda NBA, Divac ga je jedva oterao iz Sakramenta, a "orlovi" ga se se dobro sećaju iz borbi za zlato - sada je dobio kratkoročni ugovor
Copyright MN Press

Los Anđeles Klipersi su potpisali desetodnevni ugovor sa centrom Demarkusom Kazinsim.

Iskusna petica je ove godine igrao za Hjuston i na 25 mečeva je ostvario prosek od 9.6 poena i 7.6 skokova. Tim iz Teksasa ga je otpustio u februaru i od tada je u potrazi za novim klubom.

Kazins je veteran NBA lige koji je karijeru počeo u Sakramentu koji ga je izabrao kao petog pika na draftu 2010. godine. Bio je velika zvezda tima, sve dok nije došao u sukob sa tadašnjim generalnim menadžerom kluba Vlade Divcom. Usledio je trejd u Nju Orleans u kome su u Kaliforniju stigli Badi Hild, Tajrik Evans, Lengston Gelovej, kao i pikovi sa drafta 2017. godine.

Tokom sezone 2018-2019 igrao je za Golden Stejt, a sledeću je počeo kao član LA Lejkersa pre nego što je pokidao Ahilovu tetivu. Ipak, kako se to dogodilo na jednom neformalnom meču nije odigrao nijedan jedini meč za potonje šampione.

U karijeri je odigrao 590 utakmica u ligaškom delu NBA lige uz prosek od 20.8 poena i 10.7 skokova.

Pročitajte još

Ostaće zapisano i da je bio deo reprezentacije SAD na SP 2014. i OI 2016. godine. Na oba turnira je osvojio zlatne medalje i u oba je igrao u finalu protiv nacionalnog tima Srbije. U finalu SP imao je 13 poena i 10 skokova, dok je u borbi za zlato u Riju sakupio 13 poena uz 15 uhvaćenih lopti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike