"Bilo je neprijatno, imao sam problem, ali nema većeg ponosa nego da igraš za Srbiju"

22.03.2021

13:52

0

Autor: D. B.

Stefan Mitrović ništa ne krije

"Bilo je neprijatno, imao sam problem, ali nema većeg ponosa nego da igraš za Srbiju"
Copyright MN Press

On bi trebalo da bude novi komandant odbrane “orlova”. Čovek koji će pokušati da svojim znanjem i iskustvom zaustavi napadače Republike Irske, Portugalije i Azerbejdžana u nameri da za-tresu mrežu Srbije.

Njegovo ime je Stefan Mitrović. Čovek koji je i ovaj put dokazao da mu je Srbija iznad svega. Kada je pao dogovor klubova iz Francuske da ne dozvole svojim igračima da igraju za reprezentacije država koje se nalaze izvan Evropske unije, Mitrović je svom Strazburu rekao “ne”.

I danas je na okupljanju “orlova” u Staroj Pazovi, na počeku priprema za mečeve u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022.

Nije bilo baš najprijatnije. Imao sam ozbiljnih problema u klubu. Vodili smo dosta razgovora tokom nedelje. Na sreću svih, došli smo do dogovora i promenili odluku koja je bila jedino dobra za francuske fudbalere, a diskriminacija za sve ostale. Velika glupost je uskratiti igraču da igra za svoju zemlju. To je najveća čast. Reprezentacija je iznad svega, više puta sam to govorio – brani svoj stav Mitrović.

Od novog početka “orlova” koji je donosi i početak saradnje sa novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem Mitrović kaže:

Očekujem novu energiju. Selektor je čovek koji uliva veliko poverenje svih nas u reprezentaciji. Očekujemo da nametne svoj autoritet i sa novom energijom da napadnemo Mundijal i da promenimo neko mišljenje koje smo nametnuli o nama.

A neki od momaka koji su možda i doprineli da mišljenje o reprezentativci-ma bude negativno su i Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić i Luka Milivojević. Neki zbog ponašanja, a neki zbog javnih nastupa.

Aleksandar Kolarov je neko ko je dugo bio ovde, dugo je bio vođa ekipe. Ne treba trošiti reči o njegovim fudbalskim i ljudskim kvalitetima. Međutim, ovo je odluka selektora i treba da podržimo momke koji su tu. Što se tiče Milivojevića i Matića, treba da poštujemo njihovu odluke. Svako ima pravo na izbor.

Mitrović nema problem i ako se Stojković bude odlučio da igra sa četvoricom ni sa trojicom u zadnjoj liniji.

U klubu igram i jednu i drugu formaciju, selektor će izabrati šta je najbolje za ekipu, kako možemo najbolje da odgovorimo zadacima kad se pogleda kvalitet svih igrača. Sadašnji fudbal zahteva da svi mogu da odigraju kvalitetno u obe formacije. Definitivno smo imali problema u defanzivi u poslednjih par godina. Ali u poslednjih par utakmica smo mnogo bolje izgledali što se tiče defanzivnog bloka. Odbranu igra cela ekipa, to je i selektor rekao, ne treba svaljivati svu krivicu samo na defanzivce – objašnjava Mitrović.

Pročitajte još

Jasno je iskusnom defanzivcu i koliko je tanka linija između uspeha i neuspeha.

Videli smo koliko je mala nijansa između uspeha i neuspeha. U Norveškoj smo postavili model kako bi trebalo da igramo. Bili smo baš is-hvaljeni. Posle mesec dana je došla Škotska, dali smo neki maksimum, ali neke sitnice su odlučile. Nismo bili koncentrisani u odlučujućim situacijama. Ostaje žal, to nam daje još veću motivaciju – uveren je Mitrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike