"Biće interesatno da vidimo šta će Novak da odluči"

03.12.2020

11:26 >> 14:35

0

Autor: D. B.

Jedna velika nepoznanica vezana za pravila na Australijan openu

"Biće interesatno da vidimo šta će Novak da odluči"
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Zvanično još nema potvrde da će Australijan open početi 8. februara umesto planiranog starta u drugoj polovini januara, ali to ne sprečava novinare iz ove države da uveliko spekulišu o tome kako će se najbolji teniser sveta Novak Đoković prilagoditi strogim pravilima koja će važiti tokom održavanja prvog grend slema u sezoni.

Prema nepotvrđenim informacijama, igrači će dolaziti u Melburn u periodu između 15. i 17. januara i svi će morati da budu u dvonedeljnom karantinu. Za to su određeni i posebni hoteli, a teniseri će imati pravo da napuste sobu pet sati dnevno kako bi trenirali i imali obroke.

Pročitajte još: Ova odluka ATP-a izavala je velike podele u svetu tenisa

Ipak, ono što je nepoznanica je da li će biti dozvoljeno igračima da iznajme privatne kuće, kao što je to bio slučaj tokom Ju-Es opena.

Biće interesantno videti šta će odlučiti Novak Đoković. On je na Ju-Es openu bio smešten izvan hotela gde su bili drugi igrači. Tada je u privatnoj kući imao teren i kompletan smeštaj je bio izolovan i po svim strandardima borbe protiv kovida 19. I onda je platio sve to sam. Mada, kao što znate, on nije čovek koji ima problema sa novcem – rekao je teniski trener iz Australije Rodžer Rašid gostujući na Skaj sport radiju.

On je dodao da je ranijih godina mnogo igrača iznajmljivalo kuće i da su tu bili smešteni sa svojim velikim timovima, što na sledećem Australijan openu neće biti moguće (uz igrača će biti samo jedan trener).

Taj period od dve nedelje karantina nije nešto na šta igrači već nisu navikli na Ju-Es openu ili Rolan Garosu. Sigurno je da će mnogi reći da je to dugo, ali to je protokol koji važi i moraju da ga se pridržavaju ukoliko žele da igraju na ovom takmičenju – navodi Rašid.

Pročitajte još: Novak je već počeo pripreme za Australijan open, evo i gde

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike