Bertomeo o regularanosti ABA lige, da li će Partizan i Zvezda dobiti višegodišnju licencu

31.05.2021

07:54

0

Autor: Milan Nastić

Prvi čovek Evrolige otvoreno o svim pitanjima vezano za košarku na ovim prostorima

Bertomeo o regularanosti ABA lige, da li će Partizan i Zvezda dobiti višegodišnju licencu
Copyright Profimedia.rs

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je da je zabrinut oko regularnosti ABA lige, napominjući da su po tom pitanju već obavili razgovore sa čelnicima regionalnog takmičenja.

On se osvrnuo na Partizan i Crvenu zvezdu, oko eventulanog dobijanja dugodišnje licence u Evroligi.

Pročitajte još

– ABA liga je izuzetno bitna za košarku u tom regionu. Do sada je prvak igrao u Evroligi, ali isto tako smo zabrinutu za regularnost ovog takmičenja, i to smo nekoliko puta isticali u našim razgovorima sa vodećim ljudima iz regionalnog takmičenja. Ako žele da budu deo Evrolige, onda će morati da poštuju i neka pravila koja smo mi usvojili. Uskoro bi ponovo trebalo da sednemo za sto i vidimo šta nam je činiti u budućnosti. Isto tako smo zaintersovani da vidimo upravljačku strukturu ABA lige, odnosno da vidimo da li hoće i dalje da imaju predstavnika u Evroligi – kazao je Bertomeo.

Prvi čovek Evrolige otkrio je da li su imali neke kontakte sa klubovima sa ovih prostora oko dobijanja višegodišnje licence.

– Nismo imali kontakte i razgovore sa Zvezdom i Partizanom oko dobjanja višegodišnje licence u Evroligi.

Đordi Bertomeo pričao je o planovima za budućnost ovog takmičenja.

– Naša želja je da povećamo prisustvo na većim tržištima, i to je za nas glavni cilj. Takođe, obavićemo razgovore sa nekim novim klubovima, za koje smatramo da bi bilo dobro da dobiju višegodišnju licencu u Evroligi. Nešto jasniju sliku imaćemo za nekih mesec dana. Moja želja je da imamo još nekog iz Italije, kao i klub iz Engleske, ali videćemo kako će to da se razvija – poručio je Bertomeo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike