Barselona je švorc i više nije uzor Bajernu: Bivši predsednik nemačkog velikana osuo paljbu po Kataloncima

14.09.2021

08:17 >> 08:35

0

Barsa bi u Nemačkoj bila pod stečajnim upravnikom

Barselona je švorc i više nije uzor Bajernu: Bivši predsednik nemačkog velikana osuo paljbu po Kataloncima
Copyright Robert Levandovski / AP Photo/Michael Sohn

Počinje Liga šampiona, a jedan od prvih velikih derbija igra se na Nou kampu, na kome uzdrmana Barselona večeras dočekuje Bajern Minhen. Pre početka meča već su sevnule varnice, koje, doduše, oslikavaju i sadašnju fudbalsku realnost.

Bivši predsednik Bajerna Uli Henes rekao je da bi Barselona u Nemačkoj već bila pod stečajnim upravnikom i pred sudijom za bankrot, opisujući katalonskog giganta kao “švorc”.

Barselona se suočava sa ogromnim finansijskim problemima, zbog kojih je otišao Mesi i zbog čega su igrači morali da pristanu na smanjenje plata.

Henes je rekao da ne žali mnogo Barselonu. On se prisetio razgovora sa Davidom Alabom, koga je upozorio da ne ide u Barselonu. Kapiten Austrije završio je u Real Madridu.

Barselona je švorc! Da je Barselona u Nemačkoj, odavno bi bila slučaj za sudiju za bankrote. Odavno nam više nisu uzori. Alaba mi je, na primer, jednom rekao da mu je i dalje san da igra u Barseloni. Ja sam mu rekao: “Da li želiš da razgovaraš sa predsednikom ili sa stečajnim upravnikom?” Ja se zalažem za to da se ide do granica. A u trenutku kada cela stvar ne može više biti refinansirana, morate da kažete “Ne!”, a odmah potom i “To znači da neću osvojiti Ligu šampiona”.

Nekadašnji igrač Bajerna i reprezentativac priznao je da je pandemija teško pogodila sve klubove. On je naglasio da je njegov bivši klub izgubio milione bez publike, kao i da malo ljudi razume vezu između sportskog uspeha i ekonomskog uspeha.

Pošto smo izgubili silne milione, zbog čega se naš oročeni račun, koji je bio zaista veliki, potpuno istopio. I dalje je tu, ali ako se nastavi ovako, u jednom trenutku će biti zaista teško – rekao je on.

Ovo će inače biti prvi susret Barselone i Bajerna od avgusta prošle godine, kada su Bavarci nanelima Kataloncima najteži poraz u njihovoj istoriji trijumfom od 8:2.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike