Arsen Venger protivnik Superlige: Američki projekt, znao sam da neće proći

24.04.2021

11:28 >> 11:29

0

Francuz se obradovao neuspehu u stvaranju lige gde je i Arsenal bio viđen kao učesnik

Arsen Venger protivnik Superlige: Američki projekt, znao sam da neće proći
Copyright Martin Jol bi možda mogao da bude kandidat za posao koji je Arsen Venger preskočio Profimedia

Bivši trener Asrenala francuski stručnjak Arsen Venger jedan je od mnogih koji sa olakšanjem primio vest o propasti ideje da se stvori Superliga u Evropi. Francuz je za engleski “The Telegraph” rekao da je ovo takmičenje odudaralo od osnovnih prinicpa na kojim se zasniva sportska kultura na našem kontinentu:

– Ne razumem kako je moguće verovati da bi stavljanje ograničenja na pristup najboljem takmičenjima mogli da prihvate navijači koji vole fudbal – rekao je Venger, sada direktor svetskog fudbalskog razvoja u FIFA.

Pohvale zaslužuju igrači, kao i navijači koji su prema mišljenju Francuza potpuno ignorisani od strane idejnih tvoraca Superlige:

– Postoji razlog za zabrinutost zbog uprava najvećih klubova. Ponosan sam na odgovornost koju su igrači preuzeli po ovom pitanju. To pokazuje veliku evoluciju koju smo videli od početka sezone u Engleskoj. Igrači su sve više uključeni i veoma sam ponosan na takav razvoj događaja.

Venger veruje da engleski klubovi svojim delovanjem čine sve kako bi uništili Premijer ligu.

Pročitajte još

– Svi žele da unište Premijer ligu u Evropi. U Engleskoj to radimo sami. Englezi imaju najjaču ligu. Superliga bi uništila Premijer ligu, 100 posto. Projekat u američkom stilu, od početka sam znao da to neće uspeti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike