Apsurd: Evrospka asocijacija klubova stala uz UEFA, a njen predsednik najveći zagovornik Superlige

18.04.2021

21:47

0

Autor: Adam Štulić

Telo na čijem je čelu Andrea Anjeli podržala krovnu fudbalsku organizaciju

Apsurd: Evrospka asocijacija klubova stala uz UEFA, a njen predsednik najveći zagovornik Superlige
Copyright Profimedia

U jeku fudbalske drame na Starom kontinentu i jedna potpuno apsurdna situacija. Evropska asocijacija klubova (ECA) stala je uz UEFA u borbi da ne dozvoli stvaranje Superlige, a na njenom čelu je prvi čovek Juventusa i jedan od najvećih zagovornika formiranja zatvorenog takmičenja za najbogatije Andrea Anjeli.

Tokom prethodnih nekoliko sati u centrali ECA održan je sastanak na kojem nije bio prisutan Anjeli, posle čega je doneta odluka da se javno izađe i pruži otvorena podrška Evropskoj kući fudbala i svima koji su protiv cepanja fudbalske mape na Starom kontinentu.

– U svetlu današnjih najava da će se formirati takozvana Superliga Evrope, ECA kao telo sa svojih 246 klubova koje prezentuje širom Evrope, stoji čvrsto uz Uefu i nameru ovog tela da radi na daljem razvoju fudbala širom kontinenta. Odluka o stvaranju zatvorenog sistema Superlige bi se oštro kosio sa načelima ECA. Mi kao telo želimo da naglasimo da u potpunosti podržvamo Uefu i sve ono što se planira za ciklus od 2024. godine, uključujući i promene u takmičenjima. S našom podrškom upoznati su i ljudi u UEFA, ali mi i dalje tražimo da se UEFA obaveže da će ispuniti obećanja koja je dala, kako bi se sačuvao dobar odnos između dva tela. ECA će u narednim danima izaći u javnost s novim saopštenjem, zavisno od daljeg razvoja situacije – stoji u saopštenju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike