Amerika je poludela zbog Nikole: Novinari u klinču, saigrači pišu na ćirilici!

18.04.2021

09:27 >> 12:50

0

Autor: D. B.

Neverovatno, ali istinito

Amerika je poludela zbog Nikole: Novinari u klinču, saigrači pišu na ćirilici!
Copyright 24sedam/Troy Taormina/Pool Photo via AP

Sezona kakvu ima Nikola Jokić retko se viđa. U svojoj petoj godini u NBA ligi, centar iz Sombora beleži fantastične brojke – 26.1 poena, 11 skokova i 8.8 asistencija. Njegov Denver je trenutno četvrti na tabeli Zapadne konferencije NBA lige uz učinak od 36 poena i 20 poraza. Nikola je odigrao svih 56 utakmica.

Ova sezone je upisao 15 tripl-dablova, a na još deset mu je nedostajala asistencija ili skok da bi tako nešto učinio.

Reklo bi se, pametnom dosta. Ali, u SAD traje polemika u kojoj se koriste i teške reči među prijateljima. Najsvežiji primer je velika svađa novinara prestižnog ESPN-a. U potkastu čoveka koji prati dešavanja u Los Anđeles Lejkersima Brajana Vindhorsta došlo je do žestoke razmene sa Timom Bontempsom koji je zadužen za ankete u kojima novinari iz čitavog sveta daju mišljenje ko je najkorisniji igrač ligaškog dela NBA lige ove sezone.

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Jokić u novoj anketi ima 969 bodova, prati ga centar Filadelfije Džoel Embid, dok je treća zvezda Milvokija Janis Adetokumbo. Razlika između Jokića i Embida, koji se tek nedavno vratio na teren posle 15 propuštenih mečeva zbog povrede, je 568 bodova!

Vindhorstu smeta to što je na ovoj listi pao njegov ljubimac Lebron Džejms, koji ne igra zbog povrede već sedam nedelja, i smatra da je Jokić “poguran”. On je objasnio kako je Džejms imao značajnu prednost pre dva meseca. Bontemps se zbog toga ozbiljno iznervirao.

Ne, nije… Ne izmišljaj činjenjenice. Rekao si da je Lebron imao značajnu prednost i to je laž. Lebron je imao tesnu razliku. Ako hoćeš, izmišljaj nova pravila za anketu, pa je ti radi. Slušaj ljude pošto si magarac – grmeo je besni Bontemps.

Brajan Vindhorst i Tim Bontemps Printscreen/Youtube/ESPN

I dok se novinari i eksperti svađaju, jedan Nikolin saigrač je odlučio da objasnio na najbolji mogući način da li Jokić zaslužuje nagradu za najkornijseg igrača ligaškog dela NBA lige.

Pročitajte još

Aron Gordon je u Denver stigao nedavno, poslednjeg dana za trejdove. Iz Orlanda, čiji je bio član od 2014. godine kada je bio izabran kao 4. pik na draftu, on je u Koloradu stigao u zamenu za Gerija Herisa i Ar Džej Hemptona. Kao igrač Denvera do sada je igrao 11 mečeva, tokom kojih su “nagetsi” upisali tek dva poraza.

Dakle, nije baš da je u obavezi da brani Jokića kao neki njegov veliki prijatelj. Ipak, prilikom razgovora sa navijača na tviteru ovaj krilni centar je upitan da li je Nikola MVP NBA. Odgovor je bio neočekivan. Na ćirilici Gordon je napisao “Idemo, svakako”.

Aron je, inače, mlađi brat Drua Gordona, momka koji je u sezoni 2012-2013 igrao za Partizan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike