Ako vam ne krenu suze, imate srce od kamena: Kako je Šumi učio sina da vozi (video)

02.12.2020

14:58 >> 16:14

0

Autor: D. B.

Mik Šumaher je od danas i zvanično krenuo koracima slavnog oca

Ako vam ne krenu suze, imate srce od kamena: Kako je Šumi učio sina da vozi (video)
Copyright Profimedia

Život ponekada zaista zna da piše romane. Kada je jutros stigla vest da je Mik Šumeher, sin slavnog Mihaela, za mnoge najboljeg vozača u istoriji Formule 1 i zvanično potpisao ugovor da od sledeće sezone bude pilot bolida u najbržem crikusu na svetu, nije bilo medija na kugli zemaljkoj koji to nije okarakterisao kao važnu vest.

Pročitajte još: Mik je tokom ove sezone već dobio priliku da se okuša na treninzima F1

Činjenica da će Mik debitovati u Formuli 1 30 godina posle oca dodatno daje argumenata da se kompletna priča oceni filmskom, ali snimci koji od tada prosto plave interner teraju suze na oči. Posebno ako ste bili fan Mihaela i znate da i jedan od najvećih svih vremena u ovom sportu možda neće biti ni svestan da mu je naslednik uspeo u “njegovom sportu”.

Posebno je emotivan snimak na kome se vidi kako Mik, tada još beba, uz oca “vrti” volan dok ga brižni tata čvrsto drži u naručju.

– Otac me je jednom pitao da li želim da se ovim sportom bavim iz hobija ili profesionalni. Odmah sam mu rekao da želim da budem profesionalac.
Mik je imao samo 13 godina kada se njegova porodica suočila sa velikom tragedijom. Samo 13 godina je imao kada je Mihael doživeo nesreću na skijanju od koje se ni do dan danas nije oporavio.

Pročitajte još: Danas je dan koji će zauvek ostati zabeležen u istoriji Formule 1

Porodica Šumaher i dalje krije informacije o Šumijevom zdravstvenom stanju, a nedavno je jedan od njegovih najboljih prijatelja Žan Tod otkrio da je Nemac svestan i da zajedno gledaju trke. Narvno i da se raduje zbog toga što je njegov sin uspeo.

– Uvek želim da me porede sa najboljima. Moj otac je najbolji. On mi je bio idol i presrećan sam što me porede sa njim – objasnio je Mik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike