Ajntraht na krilima Srbina: Filip Kostić pogađao i asistirao za novi trijumf "orlova" (video)

07.02.2021

16:43 >> 16:42

0

Levo krilo orlova pogodio u 15. minutu za 0:1, pa dva puta asistirao za konačnih 1:3

Ajntraht na krilima Srbina: Filip Kostić pogađao i asistirao za novi trijumf "orlova" (video)
Copyright Profimedia

Austrijski stručnjak Adi Hiter napravio je od ekipe Ajntrahta kaznenu ekspediciju. Glavni njen “egzekutor” u meču sa Hofenhajmom je Filip Kostić, koji je već u 15. minutu uspeo da savlada golmana Olivera Baumana za 0:1, da bi u nastavku meča, tokom igre u drugom poluvremenu zablistao kao dodavač.

Sve je krenulo od akcije u 15. minutu. Dobar potez u njenom začetku napravio je Amin Junes, koji je ponovo dobio prednost u odnosu na Luku Jovića. On je sjajnim dodavanjem iza leđa odbrani rivala proigrao Kostića u sprintu, kome se pojavio brisani prostor od 30 metara do mreže Baumana. Kada je došao do visine penala uputio je šut u suprotni levi ugao, pa je Ajntraht na poluvreme otišao sa vođstvom 0:1.

Pročitajte još

Rasplet u drugom delu igre krenuo je po želji domaćeg tima. Brzo izjednačenja, već nakon dva minuta, pa pritisak na deo terena koji je pripadao Ajntrahtu, sve dok u 63. minutu gosti nisu izveli prekid. Bio je to odličan centaršut Kostića u srce kaznenog prostora, gde se najbolje snašao Endika.

Njegov udarac glavom bio je neodbranjiv, kao i onaj dva minuta kasnije, kada je Kostić pronašao slobodnog Andrea Silvu na drugoj stativi. Luka Jović je ušao u igru u 73. minutu, dok je Gaćinović odigrao samo prvo poluvreme za Hofenhajm. Ovo je bio devet meč u nizu za Ajntraht na kojem nisu osetili gorčinu poraza.  Poslednji put su savaldani 11. decembra od Volfsburga, a od tada imaju sedam trijumfa i dva remija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike