Bajić pred odlučujući meč: Želimo da ispišemo novu stranicu klupske istorije

10.05.2021

13:40 >> 13:32

0

Autor: M. R.

Trener Igokee izneo očekivanja pred duel sa Crvenom zvezdom

Bajić pred odlučujući meč: Želimo da ispišemo novu stranicu klupske istorije
Copyright MN PRESS

Ili će biti kraj sezone u ABA ligi, ili će ući u finale regionalnog takmičenja. Pred Igokeom je odlučujući meč sa Crvenom zvezdom, koji je na programu u utorak od 18.30 u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Crveno-beli su poveli u polufinalnoj seriji na svom terenu, a onda je tim iz Laktaša uzvratio u svom domu.

– U revanšu smo ponovo ispisali istoriju kluba prvom pobedom u plej-ofu. Posle meča, vruće glave, uspeo sam da vidim, a znajući kakve smo zadatke stavili pred svoje igrače, da su oni te zadatke ispoštovali u najvećoj meri i da su odigrali jednu sjajnu utakmicu. Posle analize i odigranog meča opet stojim da smo odigrali utakmicu na jednom visokom nivou pogotovo kada je defanzivni deo igre u pitanju. Samim tim, rekao sam da znam sa kakvim momcima radim, pun sam samopouzdanja i opet se držim one stvari da mi u Beograd ne idemo s belom zastavom. Idemo da pružimo što jači otpor, sigurno favorizovanom protivniku, s namerom da dobijemo taj meč i da ispišemo novu stranicu istorije kluba i plasiramo se u finale plej-ofa ABA lige.

Pročitajte još

Najbolji trener ABA lige ove sezone veruje da Igokee može još jednom da slavi, to bi bio treći trijumf protiv istog rivala u ovoj takmičarkoj godini.

– Moram da verujem u ono što radim i da verujem u momke sa kojima radim. Stvarno se radi o grupi jako poštenih i inteligentnih momaka. Veliki broj informacija pripremimo za utakmicu i oni to na najbolji mogući način sprovode na parketu. Kao trener nemam pritiska, nastojao sam da prenesem to na svoje igrače i da bez pritiska, rasterećeni idemo u Beograd, da pokušamo da igramo što bolju košarku, kako u defanzivnom tako i u ofanzivnom delu. Uz sav respekt za Crvenu zvezdu, znam da neće biti lako, poštujem i cenim mog prijatelja Radonjića i njegov tim. Ta ekipa je obezbedila prvo mesto kroz ligaški deo takmičenja. Igraju na domaćem parketu i uz sav kvalitet koji poseduju, neće nam biti lako. Ponavljam, idemo sa mnogo samopouzdanja, da pokušamo da pobedimo i plasiramo se u finale.

Igrač Igokee Dalibor Ilić zna šta njegov tim može da očekuje protiv crveno-belih.

– Pred nama je majstorica protiv Crvene zvezda u Beogradu, sigurno je da nas očekuje jedna teška i zahtevna utakmica pogotovo jer igramo na gostujućem terenu. Odlazimo na ovaj meč bez pritiska, a imperativ je pobeda. Iskoristićemo sve šanse koje nam se pruže da dođemo do trijumfa, pokazali smo da to možemo – zaključio je Ilić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: abaliga

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike