Otkriveni detaljni treninga iz Adelejda: Ovako se Đoković, Nadal i Tim pripremaju za Australijan open

23.01.2021

18:11 >> 18:17

0

Autor: N. St.

Volfgang Tim pričao o situaciji u kojoj se nalaze igrači

Otkriveni detaljni treninga iz Adelejda: Ovako se Đoković, Nadal i Tim pripremaju za Australijan open
Copyright Profimedia

Prilikom dolaska u Australiju teniseri i teniserke su mogli da biraju između dve destinacije – Melburna i Adelejda. Poznato je da su oni koji su u gradu gde se održava prvi grend slem sezone praktično u „zatvoru“, dok su oni koji su se odlučili za drugi izbor u nešto povoljnijim uslovima.

Za razliku od kolega, oni koji su u Adelejdu barem imaju dozvolu da napuste hotel radi treninga. Pravila za to su stroga, ali bar imaju dozvolu da izađu iz sobe. Među njima su, između ostalih, Novak Đoković, Rafael Nadal i Dominik Tim.

Detaljnije o tome je pričao Volfgang Tim, otac austrijskog tenisera i kapiten reprezentacije na predstojećem ATP kupu.

– Istim letom smo došli, ali Dominik nije video ni Rafu ni Novaka oko nedelju dana, svi se pridržavaju strogih pravila karantina – rekao je Volfgang.

Igrači mogu da izađu u određenim terminima.

– Svaki teniser je zaštićen na svom spratu. Raspored treninga je podeljen u tri sesije. Ujutru od sedam do 12, druga sesija je do 17 časova, a treća do 22 časa. Koristimo tih pet sati za put do teniskog kluba, rad na vežbama fizičke spremnosti. Kada istekne druga nedelja onda ćemo moći normalno da funkcionišemo – poručio je Volfgang Tim.

Pročitajte još:

Novak, Rafa i Dominik će igrati na egzibicionom turniru 29. januara, ali još uvek nije poznato hoće li moći da treniraju zajedno ili će morati da rade sa sparing partnerima koje su doveli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike