Pun mesec je savršeno vreme da se poželi želja! Astrolog Kristina Ašković o ritualima za privlačenje uspeha, ljubavi, novca

08.12.2022

14:06

0

Autor: 24sedam

Rituali najčešće podrazumevaju određene radnje, molitve, običaje koji vuku korene iz daleke prošlosti, u životu i radu prvobitnih zajednica i čoveka na zemlji, ali i od samog paganizma

Pun mesec je savršeno vreme da se poželi želja! Astrolog Kristina Ašković o ritualima za privlačenje uspeha, ljubavi, novca
Rituali punog meseca - Copyright Pixabay

Danas, 8. decembra pun mesec je u znaku Blizanaca, što znači da je velika energija smeštena u znak koji simbolizuje mentalitet deteta, igru, učenje, zabavu, kaže za 24sedam astrolog Kristina Ašković.

Ova pozicija meseca posebno povoljno utiče na vazdušne znakove, Blizance, Vage, Vodolije, ali u isto vreme prilično stresno za sve one koji imaju znak ili podznak ili veći broj planeta u promenljivim znacima - Blizanci, Device, Strelčevi, Ribe.

Jednostavan način da iskoristite ovaj astrološki događaj je uključivanje rituala punog meseca u svoju dnevnu rutinu. Mesečevi rituali se svode na iskorištavanje jedinstvene moći Meseca u određenim tačkama lunarnog ciklusa kako bi pomogli u ispoljavanju vaših želja.

Rituali najčešće podrazumevaju određene radnje, molitve, običaje koji vuku korene iz daleke prošlosti, u životu i radu prvobitnih zajednica i čoveka na zemlji, ali i od samog paganizma (Višebožačke drevne religije).

Profimedia
Pun mesec

Koji su najbolji rituali punog meseca?

Najpre je potrebno je da što preciznije definišete svoju želju, savetuje astrolog.

Želje treba da budu realistične i sa potencijalom za ostvarenje. Za vreme punog meseca mi toj želji dodajemo punoću, potencijal za rast i ostvarenje. Dajemo joj dozvolu za bujanje.

Rituale možete uraditi i 48 sati posle punog meseca, iako su najintenzivniji 12 časova pre punog meseca i nakon toga. Sa astrološke strane upliv i uticaj punog meseca na populaciju apsolutno je najjači dva dana pre i posle punog meseca.

Dakle želju je potrebno jasno definisati, kao i korake do ostvarenja cilja i zapisati je. Na taj način se želja "uzemljuje". Kao kada posadite seme biljke ili ploda u baštu pa čekate da nikne.

Naredni korak jeste onaj gde bi trebalo da se ponašamo kao da su nam želje već ispunjene, a šta to zapravo znači?

Tanjug/Daniel Cole
Pun mesec

Ovo je veliki test za mnoge

To znači da zaista verujemo, istinski, srcem, dušom, telom, da će se želja ostvariti, ili rešiti neki problem.

Zamislite sebe i osetite u telu kako se osećate kad vam je želja ispunjena, sklopite oči, dišite duboko i učinite to. A sada otvorite oči i vratite se u realnost, osetite kako se fiziologija tela menja, kako mišići tela počinju negde da se grče i kako ponovo neka struja nepogodnih ili negativnih misli sumnje, ljutnje, malodušnosti, otpora, prolaze vašom glavom....

To su naučena, automatizovana stanja koja su se formirala usled raznih negativnih iskustava u životu ili u odnosu na samu želju, to je potpuno normalno i u redu.

Čak iako samo na par sekundi možete da osetite istinski da je želja ispunjena, to je sasvim dovoljno za početak.

Tanjug/AP Photo/Michael Probst
Pun mesec

Ovu vežbu radite što više puta u toku dana, sve do sledećeg punog meseca.

Svaki dan evocirajte željeno stanje ispunjenosti, sreće, bagostanja u svom telu.

Ono što je dodatno potrebno uraditi je da se malo i oko želje i potrudite, da vidite koje opcije imate na raspolaganju, šta je do vas, šta je do drugih, i da dopustite da vam stvari, situacije, ljudi koji su vezani za samu želju i njeno ostvarenje, dođu u život.

Kada birate želju, birajte i simbole koji idu uz nju

Neka po jedna amajlija (predmet, stvar) predstavlja Zemlju, Vodu, Vatru i Vazduh (Četiri elementa života).

Može to biti mini saksija sa zemljom, čaša vode, perce koje simbolizuje vazduh... za simbol vatre odaberite srebrnu sveću.

Za posao odaberite notes.

Za novac je dovoljno uzeti novčić.

Za ljubav, ono što je za vas simbol ljubavi.

Pod svetlom punog Meseca, stanite na prozor, izađite u dvorište ili na terasu, zapalite sveću, stavite simbol želje u neku kutiju ili kesicu i recite svoju želju naglas.

Zavežite srebrnu ili belu traku oko kutije, stavite kutiju na neko samo vama značajno mesto.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike