Da li ste spremni za pun mesec u Blizancima? Astrolog Kristina Ašković za 24sedam otkriva čega da se čuvate na osnovu svog znaka

06.12.2022

14:34

1

Autor: A.G.

Od 8. decembra velika energija biće smeštena u znak koji simbolizuje mentalitet deteta, igru, učenje, zabavu...

Da li ste spremni za pun mesec u Blizancima? Astrolog Kristina Ašković za 24sedam otkriva čega da se čuvate na osnovu svog znaka
Pun mesec - Copyright Profimedia

Pun mesec označava samo još jednu od faza koju Mesec prolazi tokom svoje putanje oko Zemlje, ali je za vreme punog meseca njegova energija ipak najjača.

Od davnina, punom mesecu, njegovim menama, pomračenjima, boji, vidljivosti tokom noći, plemenski čovek je davao posebno značenje i tako tumačio trenutno stanje ili budućnost zajednice.

Izvođenjem određenih rituala plesa, pesme, uzimanjem određenih napitaka, drevni čovek je pokušavao da promeni tok loše sudbine, bolesti ili loših znamenja.

I danas većina populacije ume da se žali na nesanicu, neraspoloženje ili nervozu tokom punog meseca.

Profimedia
Pun mesec

U odnosu na mesečeve mene, astrolozi savetuju kada je najpovoljnije započeti nešto (kupovinu, posao, osnivanje firme, putovanje, upis neke edukacije, venčanje, useljenje…), a kada se valja zaustaviti, primiriti, sačekati, u cilju da se izbegnu situacije koje vode u neuspeh.

Mesec takođe može uticati i na zdravlje, kako psihičko, tako i fizičko. Utiče na tečnosti i vodu u organizmu, kao i na koagulaciju krvi. Ljudi koji imaju izuzetno visok ili nizak pritisak posebno u vreme punog meseca mogu osetiti jače tegobe, a česti su i migrena, vrtoglavica i umor.

Prateći prolazak meseca i sve njegove faze kroz znake horoskopa, možemo ući u takozvani Flow, protočno stanje lakoće života i odnosa prema problemima.

Svaki horoskopski znak ima svoje pozitivne i negativne karakteristike i tipično ponašanje.

Pred nama je pun mesec u Blizancima

Jedna velika energija biće smeštena u znak koji simbolizuje mentalitet deteta, lakoću igre i učenja, zabavu...

Ova pozicija meseca posebno povoljno utiče na vazdušne znake (Blizanci, Vaga, Vodolija) i ukazuje na povoljan period za učenje, polaganje ispita, papirologiju, ili bilo koji posao vezan za šalter (potvrde, overe, ovlašćenja, sudska dokumenta, odlazak kod notara), glatko se prolazi tehnički pregled, vrši registracija vozila…

Putovanja su na vidiku, kao i druženja, izlasci, upoznavanje novih ljudi...

U ovoj priči jedino Blizanci mogu imati malo izazovniji period, pogotovo na relaciji porodičnih i emotivnih odnosa, pa se savetuje da izbroje do 10 pre nego što nešto kažu.

Pixabay
Pun mesec

Mesec će prelaziti preko retrogradnog Marsa u Blizancima i istovremeno će praviti izuzetno povoljan i pozitivan aspekt sa Saturnom, ali izazovan sa Jupiterom i Neptunom u Ribama.

To će biti stresno za sve one koji imaju znak ili podznak ili veći broj planeta u promenljivim znacima - Blizanci, Device, Strelci, Ribe.

Povedite računa o zdravlju, psihi i koncentraciji. Usmeno polaganje ispita je nepovoljno, porodične prepirke i trzavice su na vidiku, dok se u ljubavi i dalje uočavaju paralelne veze i prevare.

Promo/Dragana Draganović
Astrolog Kristina Ašković

Čitav novembar je bio izazovan za promenljive znake, a ovaj poslednji prasak i gašenje zvezde padalice treba da vas nateraju da konačno nešto promenite, suštinski, iz korena, jer ste do sada trošili reči i emocije uprazno i bez rezultata.

Za Bikove, Jarčeve i Device, koji spadaju u zemljane znakove, fokus će biti na finansijama, mogući su neplanirani troškovi, prekovremeni rad, izvesni su i porodični problemi i briga oko jednog roditelja.

Pixabay
Pun mesec

Kada su u pitanju vatreni znaci Lav, Ovan i Strelac postoji lep period druženja, uspeha na poslovnom planu i fakultetu, sa izuzetkom Strelaca koji moraju ozbiljno da pripaze jer su na pomolu problemi u braku ili na sudu.

Kod vodenih znakova Raka, Škorpije i Riba akcenat je na zdravlju, novcu, porezima, i naravno treba uzeti u obzir da oni najviše reaguju na pun mesec, pa u skladu sa tim savetujem da nađu neku mirnu luku dok ova mini-oluja ne prođe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike