Umišljeni bolesnici! Ovo su najveći hipohondri Zodijaka

29.07.2022

11:04

0

Autor: 24sedam

Guglaju svoje simptome u privatnosti i postavljaju sebi dijagnozu

Umišljeni bolesnici! Ovo su najveći hipohondri Zodijaka
Ilustracija - Copyright Pixabay

Rak

Rakovi su poznati po svojoj preteranoj mašti.

Mašta ovaj osetljivi znak može navesti da poveruju da su bolesni iako nisu - objašnjava astrolog Crystal Kelly Grayson. Stalno su zabrinuti za svoje zdravlje i često odlaze kod lekara zbog manjih bolesti koje bi se lako mogle lečiti kod kuće.

Rakovi vole da brinu i za druge, pa će rado napraviti supu za bolesnog prijatelja. Loša strana je što će tada početi da brine da će se možda zarazili od njega.

Profimedia
 

Ribe

Ovaj emocionalni znak se ponaša poput sunđera i upija ono što drugi ljudi osećaju. Nažalost, to se može odraziti i u bolesti.

Ribe su vrlo osetljive i saosećajne i često preuzimaju terete drugih - kaže astrolog, dodajući kako ih to može navesti da veruju da su bolesni kada zapravo samo saosećaju sa tuđom bolešću.

Ribe žive sa stalnim mučnim osećajem da imaju misterioznu bolest - kaže astrolog i duhovni trener Tara Bennet. A to stvarno postaje problematično kada provode sate i sate pokušavajući da shvate šta nije u redu - kada je sve u redu.

Pexels
 

Strelac

Strelčevi imaju tendenciju da razmišljaju o svemu, uključujući i svoje fizičko stanje. To ih može navesti da neprestano brinu o svom zdravlju, što može uzrokovati da postanu paranoični i opsednuti. S druge strane, Strelac je takođe prilično bezobziran znak pa čak i ako im nije dobro, retko će potražiti lekarsku pomoć.

Jarac

Ovaj znak konstantno teži savršenstvu. To ih može navesti da poveruju da su bolesni iako su zapravo sasvim dobro. Ali zbog svojih marljivih stavova, Jarčevi ne žele da ih išta ometa u uspehu, uključujući bolest. Radije će otići na posao nego preskočiti dan posla i otići kod lekara.

Čini se da su Jarčevi sabrani, ali iznutra su neverovatno pesimistični i patiće u tišini, guglajući svoje simptome u privatnosti i postavljajući sebi dijagnozu. Čineći to, postaju podložniji pogoršanju simptoma tokom vremena, što bi konačno moglo dovesti do još više dana bolovanja.

Pixabay
 

Škorpion

Škorpioni su skloni da budu intenzivni u svemu, uključujući i svoje zdravlje, i poznati su po tome što su prilično tajnoviti.

Takođe su vrlo sumnjičavi i mogu lako poverovati da su njihovi simptomi uzrokovani nečim zlokobnim. Ako se Škorpion ne oseća dobro, možda neće to jasno reći, već će nagovestiti i požaliti se na zbunjujuće simptome.

Profimedia
 

Devica

Device imaju potrebu da sprovede svoje mala istraživanja. Čim čak i lagano zakašlju, odmah kreću sa guglanjem simptoma. Device su izrazito orijentisane na detalje i sklone su da primete svaku i najmanju promenu na svom telu.

Čak i ako im lekar kaže da nije ništa, oni će nastaviti s istraživanjem i uveriti sami sebe da su dobili retku i smrtonosnu bolest. A ako imate Devicu pored sebe, slično će se ponašati i prema vama, pozivajući vas da odete kod lekara bez obzira na stepen vaših simptoma, piše MSN.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike