Suočava se sa istim problemima kao i Kika: Osamnaestogodišnja tiktokerka priznala da je tri puta pokušala da se ubije

11.12.2021

12:38

8

Autor: Marija Mitić

Valentina Marković se od najranijeg detinjstva suočavala sa vršnjačkim nasiljem, a potom i sajber, pa je sa samo 15 godina već bila na lečenju u psihijatrijskoj ustanovi

Suočava se sa istim problemima kao i Kika: Osamnaestogodišnja tiktokerka priznala da je tri puta pokušala da se ubije
valentinal1 - Copyright Printscreen Instagram/valentinogarravani

Domaću, a i širu javnost, potresla je tužna vest o samoubistvu mlade jutjuberke i gejmerke Kristine Kike Đukić (21). Kako je godinama bila žrtva bulinga, takozvanog sajber nasilja, mnoge njene kolege su počele da se oglašavaju i ovom problemu daju na značaju. 

Poznata mlada tiktokerka, Valentina Marković (18) iz Beograda, priznala je da je već tri puta pokušala da se ubije, najviše jer je, još od najranijeg detinjstva, trpela vršnjačko nasilje, a potom i sajber.

 

 

- U osnovnoj školi sam bila odbačena od drugara. Nisu hteli da se druže sa mnom. Morala sam zbog toga da promenim tri škole. Psihički su me zlostavljali, vređali, nazivali me štreberkom, debelom, čak su me jednom i fizički napali. Grozno sam se osećala. Mislila sam da sam loša, manje vredna od njih... Izmišljala sam razloge da ne idem u školu. A onda sam počela da snimam priloge na Tiktoku i kako sam postajala poznata, bilo je sve gore i gore. Pretili su mi, nazivali me ku*vom, stalno pominjali porodicu... Sve me je to pogađalo. Ćutala sam i držala to u sebi. A onda je sve kulminiralo depresijom i suicidnim mislima. Nekoliko puta sam podigla ruku na sebe. I ne, nije me sramota da kažem da nisam bila dobro psihički i da sam već sa 15 godina bila na lečenju na psihijatriji - otkriva Valentina i ističe:

 

 

- Moja greška je što sam ćutala i nisam svoje probleme podelila sa roditeljima. Plašila sam se njihove reakcije. Ali sada znam da bi mi bilo lakše, a bol bi bila manja. Zato apelujem na sve da ne ćute i da otvoreno pričaju o ovome, koliko god to strašno bilo. Svako ko kaže da ga loši komentari ne dotiču laže, jer je prva u dva sata ujutru listam sve objave i ne mogu da ostanem mirna. I dalje me sve to jako uznemiri. Iako se bavim tim poslom, mogu da kažem da je internet veliko zlo i da moramo da budemo obazrivi - istakla je Valentina Marković za Informer.

Podsetimo, Kristina Kika Đukić (21), sprska jutjuberka i gejmerka izvršila je samoubistvo u noći između 8. i 9. decembra, u iznajmljenom stanu u centru Beograda. Kako je godinama unazad bila žrtva bulinga, mnogi to povezuju sa razlogom njene smrti, dok će tačan uzrok pokušati da otkriju nadležni organi koji rade na slučaju.

Printscreen Youtube/Kika
 

Buling odnosno sajber nasilje može se odvijati na društvenim mrežama, aplikacijama za razmenu poruka, gejming platformama i mobilnim telefonima. To je ponašanje koje se ponavlja i koje ima za cilj da uplaši, naljuti ili osramoti osobe koje su napadnute.

Ako si zabrinut/a za svoju sigurnost ili nešto što ti se desilo na mreži, hitno razgovaraj sa odraslom osobom kojoj veruješ,ili pozovi besplatan broj 19833 i anonimno porazgovaraj sa stručnim licem.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike