„Kad kažu Dorćol, svi prvo pomisle na Džeja": Ispovest Marije Ramadanovski, godinu dana posle pevačeve smrti

05.12.2021

19:42

0

Porodica je, kaže, ostala bez velikog oslonca. Do samog kraja je pevao i šalio se, tako da niko nije ni posumnjao da sledi najgore...

„Kad kažu Dorćol, svi prvo pomisle na Džeja": Ispovest Marije Ramadanovski, godinu dana posle pevačeve smrti
Marija Ramadanovski ATAImages/Antonio Ahel - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Mlađa ćerka pokojnog pevača Džeja Ramadanovskiog, Marija, prisećajući se voljenog oca bez kog je ostala 6. decembra protekle godine, ističe da će pesmu samo zbog njega i da snimi. On joj je dao blagoslov da krene njegovim stopama pošto je svojevremeno uvideo njen talenat, a ona bi, sa druge strane, da ima i još njegovih osobina, jer je za nju - on bio poseban čovek.

- Džej je bio najbolji tata na svetu. Uvek nasmejan i razdragan, tu za sve i stalno mi je govorio da budem dobar čovek - počela je priču Marija u „Prvom redu" pa dodala da joj se čini da vreme kao da je stalo otkako ga nema, ali da ipak mora dalje da se bori kroz život.

- Želim da snimim pesmu zbog tate - dodala je, pa nastavila o tome kako je Džej činio sve samo za njen osmeh.

- Sve bi činio da ne budem tužna. Do poslednjeg trenutka je pevao i mnogo se šalio, nismo ni pomislili da tata može da umre. Trudim se da budem srećna zbog njega. Svaki put kada se rasplačem pomislim da je on tu kraj mene i bude mi odmah lakše - priznaje.

Ramadanovski je, kaže, bio taj koji je „držao" porodicu.

ATAImages/Antonio Ahel
 

- On je držao celu porodicu. Kad je on otišao, izgubili smo najveći oslonac i zaista nam je mnogo teško bez njega, bio je glavni u svemu - objašnjava Marija, pa otkriva koja je pesma asocira na njega.

Tako sam mu dala do znanja da hoću da budem pevačica!

- „Teško je živeti“, nju sam jednom i uživo pevala sa njim, sa tom pesmom sam želela da mu dam do znanja da hoću da budem pevačica. On je uvek bio ponosan na moju šminkersku srednju školu i što sam šminkala glumce i pevače, ali kad je video da sam kroz njega zavolela pevanje, dao mi je blagoslov. Takođe me na tatu podseti „Sunce ljubavi“ i „Živote ženo bez morala“ - nabrojila je ona, za koju mnogi kažu da je mnogo šta nasledila od tate, poput iskrenosti, vedrog duha... Ne samo talenat za pesmu.

- Volela bih da imam što više tatinih osobina jer je on bio poseban čovek – istakla je, pa i naglasila kako je on i ostao najpoznatiji Dorćolac.

- Ponosna sam na to. Prva asocijacija na Dorćol je upravo on. Jedna žena koja me i ne poznaje mi je prišla na Dorćolu, jer sam joj delovala tužno i upitala da li sam dobro, rekla sam joj da mi je tata preminuo. Ona me je pogledala i rekla: „Ti mora da si Džejeva ćerka"...

Govoreći, međutim, o filmu o Džeju, rekla je kako porodica s tim nema nikakve veze.

- Ideja postoji otkako je tata preminuo, ali mi kao porodica nemamo veze sa tim filmom. Mislim da scenariju fale istiniti događaji koji pričaju o tatinom životu. Ne znam da li bih i prihvatila da učestvujem da su me zvali, jer sve što se njemu dešavalo dok ja nisam rođena ne mogu da znam kako se tačno desilo – zaključila je Marija Ramadanovski.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike