Domaće repere prate kontroverze: Pucnjave na nastupu, tuče, droga i pedofilija!

19.08.2021

07:15 >> 10:40

0

Autor: Marija Mitić

Za imena trep i rep zvezda vezuju se brojne afere i čini se da ne mogu da ih izbegnu

Domaće repere prate kontroverze: Pucnjave na nastupu, tuče, droga i pedofilija!
Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATAImages

Iako se ne može tačno odrediti koji muzički žanr najviše prate kontroverze i afere, a činilo se da se uglavnom dešavaju u Rock’ n’ Rollu, ispostavilo se, bar na našim prostorima, da se najviše izvođači rep muzike dovode u vezu s burnim skandalima.

Brojne novinske stupce punila su tako poznata imena sa rep i trep scene, kako domaće tako i regionalne, a mi ćemo vas u daljem tekstu podsetiti na neke od njih.

DŽALA BRAT I BUBA KORELI

Poslednji skandal koji je odjeknuo u javnosti jeste onaj koji se dogodio nedavno na nastupu poznatog bosanskog dvojca u Nišu – repera Bube Korelija i Džale Brata.

Džala Brat i Buba Koreli, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Naime, pripadnici njihovog obezbeđenja su na bini prvo udarili a potom i gurnuli u masu maloletnog dečaka, a video-snimak tog incidenta napravio je pravu buru na društvenim mrežama. Mnogi su na to žustro negodovali i čak napisali peticiju da se dvojcu zabrani ulazak u Srbiju, a ta odluka je naposletku i donesena, saopštili su organizatori festivala Music Week, gde dvojac neće ove godine nastupiti, iako je probitno tako bilo planirano.

Naravno, ovo nije jedini skandal koji se dovodi u vezu s njihovim imenima, ali je svakako poprimio najveće razmere.

Pročitajte još:

VUK MOB

Ime repera Vuka Moba, odnosno Vukadina Gojkovića, bilo je povezivano sa brojnim ženama, i to uglavnom starletama. Ipak, najveći skandal koji se vezuje za njegovo ime je onaj iz juna 2016. godine, kada je ranjen iz vatrenog oružja ispred jednog beogradskog splava. Na tom splavu nastupali su  Džala Brat i Buba Koreli, a Vuk Mob je bio među publikom. U pucnjavi gostiju u alkoholisanom stanju ispred splava, čemu je prethodila svađa, repera je metak pogodio u stopalo, nakon čega se oglasio na Fejsbuku.

Vuk Mob ATAImages/Antonio Ahel

– Pozdrav drugari. Prvenstveno želim svima da zahvalim na svim porukama pažnje i ljubavi koje dobijam u moje i ime mog prijatelja. On je zasada OK, jutros smo komunicirali preko lekara, jer smo u različitim odeljenjima, i ostaje da se molimo i nadamo da će mu stanje biti sve bolje i bolje, to je trenutno najbitnija stvar. Ja sam OK, prošao mi je metak kroz nogu i pušten sam na kućno lečenje. Čuvajte se ljudi i pazite šta radite, ništa nije vredno vašeg zdravlja i života, ljubim vas – napisao je on tada.

Buba Koreli dao je izjavu tada o ovom incidentu:

– Do pucnjave je došlo ispred kluba gde smo nastupali. Naš prijatelj Vuk Mob je, nažalost, pogođen u pucnjavi, iako nije bio direktno upleten. Jutros smo ga posetili u bolnici i oseća se bolje. Pogođen je u nogu, a njegov prijatelj je pogođen sa četiri metka u rame, ruku i nogu. Srećom, sada su van životne opasnosti – rekao je tada Koreli.

Printscreen Instagram/bubacorelli

– Pucnjava nije ni u kojem slučaju povezana sa nama i našim nastupom – kazao je Buba tada za N1.

Osim Vuka Moba, ranjeni su i M. S. i J. Đ.

RASTA

Brojni skandali vezuju se za ime poznatog repera Stefana Đurića Raste, a najveći je svakako bio onaj kada su kod njega u automobilu pripadnici nadležnih organa pronašli nedozvoljene supstance.

Stefan Đurić Rasta ATAImages/Antonio Ahel

Reper je tada, 2. novembra 2020. godine, u akciji policije, priveden u Beogradu. Prvobitno je zadržan u pritvoru 48 sati, a posle toga je četiri meseca proveo u zatvoru. Nakon što je priznao krivicu i odležao jedan deo kazne, donesena je presuda da reper dobije nanogvicu, ali ona još nije stupila na snagu. Rasta trenutno nastupa, a priča se da će od jeseni morati da godinu dana provede u kućnom pritvoru. Uz dogovor sa nadležnim organima, Đurić će najverovatnije moći da nesmetano radi u svom studiju i odlazi na nastupe.

IVAN IVANOVIĆ ĐUS

Reper Ivan Ivanović Đus takođe je sklon aferama, a nekoliko puta je bio dovođen i u vezu sa policijom. Najveći incident nastao je u februaru 2020. godine, kada je, kako su navodili mediji, ispred jednog lokala na Novom Beogradu pretukao svoju sestru od ujaka S. V. (39).


Foto :24sedam/Katarina Mihajlović

Đus je, kako se navodilo tada, sa sestrom bio u jednom ugostiteljskom objektu, a po izlasku iz njega na ulici je došlo do žustre svađe. Reper je tada fizički napao sestru, a ona ga je potom prijavila u policijskoj stanici.

Đus je svojevremeno priznao da je imao problema sa alkoholom, a kako prenose mediji, još nekoliko puta je bio dovođen u vezu sa fizičkim napadima.

BAKA PRASE

Brojne kontroverze prate Bogdana Ilića, alijas Baku Praseta. Ovaj jutjuber, koji se bacio i u muzičke vode, upao je u centar skandala u julu 2020. godine, kada je optužen za pedofiliju, zbog čega su mu bila otkazana brojna unosna sponzorstva i saradnje.

Baka Prase, Foto: Printscreen Instagram/ BakaPrase

Sve je počelo kada je jedna devojka na TikToku iznela tvrdnje da Baka Prase koristi svoj uticaj i popularnost kako bi spopadao i ucenjivao maloletne devojke za seksualne usluge.

Devojka je tada objavila i skrinšotove prepiske pune eksplicitnog sadržaja, koji je jutjuber navodno slao dvema maloletnicama. Ova prepiska potresla je tada domaću javnost, nakon čega su ga mnogi optužili za pedofiliju.

Baka Prase, Printscreen Instagram/bakaprase

Baka Prase je, nakon što je sve to dospelo u javnost, snimio video u kojem je javno priznao da jeste slao te poruke, kao i da su ti skrinšotovi koji su se pojavili stvarni. On je takođe priznao i da je zaista spavao sa jednom od njih u svom stanu, ali da nije znao da su, kako kaže, 2004. i 2006. godište, već je mislio da je jedna od njih punoletna.

On je, između ostalog, objašnjavao svoj deo priče, navodeći da su devojke koje su sa njim te večeri bile u stanu “na keca želele da spavaju sa njim jer je popularan”, te da su lagale u vezi s tim koliko im je godina.

Baka Prase Printscreen ,,Premijera”

Branio se govoreći da je “muško” i da je “logično da će spavati sa devojkom ukoliko ona to želi”.

Jutjuber je tada sebi još više “iskopao jamu” obrativši se devojci koja je obelodanila prepisku, nazvavši je “pre svega jednom ružnom, glupom narkomankom”.

Da stvar bude gora, on je sve to, čini se, okrenuo na šalu, pa je u jednom trenutku na svom tviter nalogu napisao:

– Tehnički, maloletnice su mene iskoristile.

Objava Bake Praseta, Printscreen Twitter/ Bakaprase

U septembru prošle godine podignuta je krivična prijava protiv Bogdana Ilića, nakon čega se jutjuber kratko povukao iz javnosti.

COBY

Reper Slobodan Veljković, nadaleko poznatiji kao Coby, sam je sebi napravio problem kada je u januaru prošle godine na Instagramu objavio snimak na kome urinira na švajcarskom aerodromu.

– Ide gas bre, ide gas obični smrdljivci, ko je bre glavni u gradu, ide gas, ide gas bre! Evo mog brata Darka Lazića! …Prajvet džet… Smradovi bre. Piš*nje po ciriškom aerodromu bre, ajde sad da se ispi*amo. Ide gas bre, ide gas obični smrdljivci, ko je bre glavni u gradu mamu vam j**** bre – govorio je Coby na snimku.

Coby, Foto: A.A./ATAImages

Reper je sledećeg jutra pokušao da se reši prostakluka pa su snimci obrisani sa njegovog instagram profila, ali neko ih je već bio sačuvao, te su na društvenim mrežama žestoko osudili takvo ponašanje.

Srpski reper tako je dospeo i u švajcarski tabloid “20 minuten”, koji je između ostalog napisao: “Nekome očigledno treba malo kućnog vaspitanja.”

Coby, Foto: A.A./ATAImages

Pisalo se i o tome kako Coby zbog tog skandala tada umalo nije upao u probleme sa zakonom te zemlje, zbog čega je čak tražio advokate u Cirihu. Govorilo se i da je u panici da ne dobije zabranu ulaska u zemlju u kojoj najviše radi tokom godine. Kako je poznato da su tezge najplaćenije upravo u Švajcarskoj, ova eventualna zabrana ulaska ili oduzimanje radne dozvole znatno bi uticali na njegove prihode.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike