Dea Đurđević povodom Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda: Važno je ko je kriv

21.11.2021

15:42

0

Voditeljka je pre dve godine bila u situaciji da se bori za život kada joj je autobus gotovo otkinuo ruku

Dea Đurđević povodom Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda: Važno je ko je kriv
Dea Đurđević - Copyright Beoinfo

Danas na konferenciji u Beogradu povodom obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda prisustovovala i voditeljka Dea Đurđević koja je u februaru 2019. godine doživela stravičnu nezgodu, kada je zamalo izgubila život. 

Njena borba trajala je mesecima, a uz nju su sve vreme bili porodica i prijatelji. Danas kada se osvrne na sve ovo ona je zahvalna što ima priliku da živi novi život. 

- Teško je kada čujemo da jedna žrtva ne preživi saobraćajnu nezgodu, a kamoli 492, koliko ih je bilo prošle godine u Srbiji. Znam šta znači biti statistika i kako je porodicama žrtava jer one više ne mogu da žive isto. Važno je ko je kriv jer onda je važno da uputimo tom delu društva apel da se ne ponaša tako. Jednako su važne i žrtve saobraćajnih nezgoda koje su ih preživele jer vi i vaša porodica živite drugačiji kvalitet života i drugačije ga posmatrate. Zato je ovo dan i za porodice i prijatelje žrtava saobraćajnih nezgoda – kazala je Dea Đurđević, ukazujući na to da je imala sreću da nastavi život, mada uvek ostaje otvoreno pitanje ko će imati tu sreću. 

Ona, kao osoba sa invaliditetom, kojih ima oko sedamsto hiljada u Srbiji, ukazala je na važnost borbe, edukacije i promene čitavog društva po ovom pitanju.

- Saobraćaj nije samo način za dolazak od tačke A do tačke B niti vam u susret dolazi samo automobil – to je čovek s porodicom, što u žurbi često zaboravljamo - navela je Dea.

Voditeljka je od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića dobila i buket ruža kao znak zahvalnosti što je bila deo ove konferenicije. 

Beoinfo
 

Podsetimo, Dea je jednom prilikom za medije otkrila šta joj je sve prolazilo kroz glavu posle nezgode. 

- Prvo sam pomislila: "Bože, pa ja ovo nisam zaslužila". Drugo, ja volim život i jedva sam čekala da se vratim i da radim - kaže Dea i otkriva šta joj je davalo snagu da se bori: 

- Treće, imala sam podršku ljudi i strašno mi je bilo da izneverim sve te ljude. Tada sam saznala da imam podršku, ne samo poznatih ljudi, nego cele Srbije - zaključila je ranije voditeljka. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike