Poslednji dani Merime Njegomir: Bila je u mukama i velikim bolovima, tako proleti život

20.11.2021

16:59

0

Nada Topčagić je neprestano bila u kontaktu sa pevačicinom ćerkom koja ju je izveštavala o svemu

Poslednji dani Merime Njegomir: Bila je u mukama i velikim bolovima, tako proleti život
Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Merima Njegomir izgubila je životnu bitku posle borbe sa kancerom pankreasa. Ovu vest su sa tugom primili brojni članovi porodice, ali i kolege pevači. Nada Topčagić je jecajući pričala o dugogodišnjoj prijateljici, pa otkrila kako je ona provela poslednje dane svog života. 

Kako je Merima bila veoma loše, Nada je sve vreme bila na vezi sa njenom ćerkom Ljubicom koja ju je izveštavala o svemu.

Antonio Ahel/ATAImages
 

- Kako ode žena i to kakva žena! Ljubica, njena ćerka, piše mi sinoć sa Meriminog telefona. Ustvari već četiri ili pet dana mi je ona pisala s njenog broja i bilo mi je sve jasno. Strašno, nemam reči, bez teksta sam. Posle ovoga više ništa nije isto. Otkako sam čula za Marinka Rokvića i sad za Merimu, ništa više u mom životu neće biti isto. Ništa za mene ne postoji. Toliko sam tužna, i jadna, i očajna. Ona se do poslednjeg dana nadala da će se izlečiti, da će da prođe... - kroz suze priča Nada.

Celog života su radile zajedno, družile se, napravile brojne uspomene, a Nada će je pamtiti kao ženu lafa. 

- Znate li vi kakva je to žena bila?! Uvek spremna da pritekne u pomoć. Setim se sinoć, eto kao da sam predosećala tragediju, situacije kad sam bila u inostranstvu, a nije imao ko dete da mi čuva. Merima se tu za čas stvorila. Dolazila je kod mog sina kad je imao upalu pluća. Bila je toliko brižna. Kad god mi je trebalo nešto samo - Merima, Merima, Merima... Ne mogu da dođem sebi. Nije mi do života - priča Topčagićeva slomljena od bola i otkriva da je pevačica danima bila u velikim bolovima. 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Bila je u mukama, u stravičnim bolovima, samo što meni Ljubica nije htela ni da kaže sve. Očajna sam. Jezivo je ovo. Ode takva žena, takav pevač, takva osoba. Ne mogu da vladam sobom. Toliko se mučila, kad smo se čuli pre 20 dana, ona mi je rekla za Marinka da je ozbiljno bolestan. Ja sam do tad mislila da on ima bakteriju. Ali kad je ona meni rekla da oboje imaju kancer pankreasa, da je metastaziralo na jetru. Rekla mi je da je bila na nekoj ogromnoj hemoterapiji od 48 sati! Verovala je da će otići na operaciju i da će ozdraviti. A ja joj slala poruke: „Piši mi Merimice“. Sinoć mi je njena ćerka poslala poruku: „Nadamo se boljem...“ I ta deca su se borila u tuzi i jadu. Meni moj Zlatko kaže nemoj da im dosađuješ, ali ja sam sedela do tri ujutro i pitala se šta se dešava.

Topčagićeva kaže da je bila spremna i na kraj sveta da ode da bi Merimi donela lek, ali bolest je bila jača. Skrhana bolom zbog smrti drage prijateljice Nada kaže da je čitav njihov život protekao u jurnjavi i borbi, a da se nisu ni setile da uživaju.

- Tako proleti život. Nije bitno više šta imaš u životu. Samo mi je poslednji put rekla: „Ne znaš ti Nado moja šta znači kad te ništa ne boli, kad možeš da se nasmeješ, da popiješ kafu, čuvaj to.“ Nisam smela da je pitam da li je toliko jezivo boli. Uzimala je neke kapi, neke lekove. Pitala sam je šta joj treba, hoće li da idem u inostranstvo, bilo gde, da joj donesem lekove. Rekla je samo: „Ništa Nado moja, sve je proletelo, sve je prošlo...“ Sad kad gledam svoj život, naš život, shvatam da nismo uživali ni u čemu, jezivo, nikad nismo bili kod kuće, ni sa decom, stalno jurile, pokušavale da stvaramo, a ustvari život je proleteo. Koliko se samo borila za decu, za njhove živote, da uspeju, da se školuju... A ni Marinko ni ona nisu doživeli da sad u smiraj karijere uživaju malo - kaže Nada Topčagić za „Informer“. 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti