FBI odgovorio na sumnje, 27 godina posle smrti Kurta Kobejna: Da li je frontmen „Nirvane" u stvari bio ubijen?

10.05.2021

06:15 >> 06:17

1

Iako je 1994. doktor, koji je zvanično i potvrdio da muzičar više nije živ, konstatovao da je smrt nastala kao posledica jednog pucnja, te da se najverovatn

FBI odgovorio na sumnje, 27 godina posle smrti Kurta Kobejna: Da li je frontmen „Nirvane" u stvari bio ubijen?
Kurt Kobejn - Copyright Profimedia

Beživotno telo Kurta Kobejna pronađeno je u njegovoj kući u Sijetlu u aprilu 1994, pre 27 godina. Policija je tada istakla za tamošnju javnost da je reč o samoubistvu, a oproštajnu poruku u neposrednoj blizini preminulog otkrio je električar, koji je bio došao da instalira novi alarmni sistem. Međutim, kako je vreme odmicalo, razne teorije o tome kako je u stvari umro su se gomilale, a pojedinci su svoje sumnje da je ubijen predstavili i FBI, pišući brojna pisma na tu adresu.

Pročitajte još:

Nedavno, odgovor FBI „ugledao je svetlost dana” i postao jedna od gorućih tema stranih medija. U dva pisma, koja su bila data na uvid, od FBI se tražilo da „malo bliže pogledaju dešavanja”, sa sumnjom da je Kobejt u stvari bio ubijen, a ne da je podigao ruku na sebe.

Odgovor

Ipak, brojne teorije – predstavljene su upravo na tom nivou, kao samo i jednostavno teorije, napominju tamošnji mediji. Iz tog razloga, ne postoji mogućnost ponovnog otvaranja slučaja. Prema i dalje zvaničnim podacima, frontmen „Nirvane” izvršio je samoubistvo.

Kurt Kobejn Profimedia

– U pismu ste izrazili sumnju da je gospodin Kobejn ubijen. Hvala Vam što ste nam se obratili, ali nismo u mogućnosti da Vam izađemo u susret. Naime, da bi FBI preuzeo slučaj, izvesni i vrlo jaki dokazi moraju biti priloženi. Takvi da jasno ukazuju na drugačije od onoga što je već ozvaničeno. Prema izloženom u Vašem pismu, smaramo da nije došlo ni do kakve greške. Iz tog razloga, ne možemo dodatno istraživati ovaj slučaj – piše, između ostalog, u dopisu, prenose strani mediji.

Kurt Kobejn Profimedia

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike