Majka Lejdi Gage i danas pati: „Zlostavljanje je obeležilo detinjstvo moje ćerke!"

14.11.2021

22:37

1

Danas uspešnu pevačicu, ali i filmsku, te zvezdu neobičnog stila, nisu uvek cenili zbog toga kakva je

Majka Lejdi Gage i danas pati: „Zlostavljanje je obeležilo detinjstvo moje ćerke!"
sintija, majka Lejdi Gage Profimedia - Copyright Profimedia

Prema rečima majke Lejdi Gage, Sintije, detinjstvo danas velike zvezde obeležilo je zlostavljanje, te depresija i anksioznost, a nju to kao roditelja ne prestaje da boli iako su crni dani daleko iza njih.

Ranije, naime, vršnjaci za nju gotovo da nisu hteli ni da čuju - osim kada su je maltretirali zbog svega onoga što ju je zatim proslavilo.

- Moja ćerka Stefani je još u mladosti počela svoju borbu s problemima mentalnog zdravlja, uključujući depresiju i anksioznost. Ti problemi su bili rezultat neljubaznosti, maltretiranja njenih vršnjaka s kojima se suočavala zbog svoje jedinstvenosti - tvrdi pevačicina majka.

Lejdi Gaga Profimedia
 

- Koliko god da je ovaj period bio bolan za nju, uvek je bila otvorena i iskrena. Kada je na početku karijere počela hrabro da deli svoje priče na bini, povezala se s mladim fanovima koji su doživljavali isto. Ovi razgovori su nas i doveli do toga da osnujemo fondaciju „Born this way" - nastavila je Sintija za „Daily mail".

- Svaki dan radimo na podršci mladih, kako bismo stvorili ljubazniji i hrabriji svet. Kroz naše istraživanje i razgovor s mladima, spoznali smo da postoji neraskidiva veza između ljubaznosti i mentalnog zdravlja, te prepoznajemo potencijal i neposredan uticaj koji dobra dela mogu da imaju u većim razmerama. Ranije ove godine sproveli smo istraživanje na više od 2.000 mladih, između 13 i 24 godine, koje je otkrilo neosporne načine na koje ljubaznost doprinosi mnogim aspektima mentalnog zdravlja, od pomaganja mladim ljudima da se osećaju sigurno, manje usamljeno do sprečavanja suicida - zaključila je ona, koju i danas boli sve kroz šta je njena ćerka morala da prođe.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike