Imala sam i mučnine, a vodila program! Irina Vukotić otvorila dušu: Televizija me je naučila da se borim!

13.11.2021

16:12

0

Za dve decenije pred kamerama, voditeljka se suočila s brojnim izazovima...

Imala sam i mučnine, a vodila program! Irina Vukotić otvorila dušu: Televizija me je naučila da se borim!
Irina Vukotić ATAImages/Antonio Ahel - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Voditeljka Irina Vukotić tvrdi da ju je televizija naučila da se bori, jer je za dve decenije koliko traje pred kamerama mnogo šta prošla - od ustajanja i pre zore, do čitanja vesti da joj je draga osoba preminula, improvizacije kad se gost ne pojavi, bilo je svega, ali ona ni u jednom trenutku nije posumnjala u svoju odluku da se bavi ovim poslom.

- Ovaj posao je ljubav, izazov, adrenalin... Na početku moje karijere na televiziji znalo se da prvo radiš priloge, a ja sam se opredelila za priloge iz oblasti kulture i muzike. Prilog je maksimalno mogao da traje tri minuta sa sve off-om, stend up-om, razgovorom, dobrim pokrivalicama, ali to ni tada nije bila garancija da će ga urednik emitovati ako ne ispunjava sve uslove. Išlo se stepenik po stepenik i svi smo bili velika porodica na Trećem kanalu, što pokazuju i naša višegodišnja da ne kažem višedecenijska prijateljstva. Televizija me je naučila istrajnosti, posvećenosti, dokazala mi je da toliko puta mogu da pomerim svoje granice. Naučila me je da se borim i da kada volim zaista mogu sve, da ustanem u četiri ujutru i do pola šest budem „normalna”, a spavalica sam da ne možete ni da zamislite kolika, ili da u periodu trudnoće i mučnina vodim program. Da stegnem srce i pročitam vest da mi je draga osoba preminula, da pričam 15 minuta, ne znam ni sama o čemu, jer se gost nije pojavio, da imam podeljenu pažnju pa da uporedo dok radim intervju odgovaram na poruku koja ne može da čeka - objašnjavala je ona u razgovoru s medijima.

 

 

Iako naizgled dobro podnosi i one manje dobre vesti, privatno je, priznaje, veliki emotivac.

- Rasplačem se i kada Iskri (ćerki) drugarice čestitaju rođendan pevajući pesmu pod prozorom našeg stana sa tortom koju su same pravile, rasplače me nekad kad vidim odnos deke i bake sa unucima, kad mi drugarica priča o mami koju je davno izgubila. Baš sam emotivac i to ne krijem. Mislim da je divno pokazati emocije iako ih mnogi kriju plašeći se reakcija ili razočaranja.

Sa druge strane, Irina od svoje prošlosti uopšte ne beži. Školske dane je provela u Užicu, a sa dobrim prijateljima je i te kako u kontaktu.

- Uvek se sa osmehom sećam školskih dana, koncerata kod hidrocentrale na Đetinji, mnogo pročitanih knjiga i otkrivanje novih bendova, jer tada je to bio trend kao što je danas TikTok. U kontaktu sam sa većinom prijatelja, čak imamo, mi iz osnovne škole Viber grupu pa se često dopisujemo, a moje Ana, Bojana, Ivana i Aleksandra su uvek tu u srcu. Možemo da se ne vidimo po godinu dana, a kad se vidimo to je onaj osećaj kad te neko zna u dušu i pamti te još iz prvog osnovne kod učitelja - zaključila je ona.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike