Potresan govor Nikole Rokvića i pesma koju je posvetio ocu Marinku: "Divim ti se, znam da si ponosan" (FOTO/VIDEO)

11.11.2021

14:51

0

Pevačev sin održao je govor kroz suze, a onda pročitao i tužne stihove koje je napisao samo za njega

Potresan govor Nikole Rokvića i pesma koju je posvetio ocu Marinku: "Divim ti se, znam da si ponosan" (FOTO/VIDEO)
sahrana marinko p (9) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Na Novom bežanijskom groblju trenutno se održava sahrana legendarnog pevača Marinka Rokvića. Nakon što je tužna povorka stigla do mesta gde će pevač biti sahranjen, te održano opelo, Nikola Rokvić, njegov sin, održao je govor.

- Kraj, da li je to oproštaj ili možda novi početak? Za našu porodicu to je bio trenutak potpune ljubavi, čistih emocija koje nemaju granice, trenutaka koji su bili prozor ka večnosti, pomešanih ljudskim tugama i čovečjem bolu. Zašto čovek ne može da izađe iz okova i svih stega koje nosimo po sebi? Zar tek kad nastupi tren takvozvanog kraja mi osetimo potpunu slobodu, izbacimo sa sebe sve suvišne pregrade i ograde i izbacimo esenciju duše, esenciju ljubavi koja nam pokazuje da to baš nije kraj? Zar je teško reći "Ljubavi moja", "Živote moj", "Radosti moja", "Lepoto moja", zar nam je teško da to kažemo svakog dana? Verujte, moramo - pričao je Nikola i nastavio:

- Počeću od naše heroine. Naša majka, koja je divna saputnica, taj heroj nad herojima, orden ljubavi, vere, požrtvovanosti i svega najlepšeg što može da živi u jednoj ženi, majci, supruzi i dami. Marine moj, znao si da izabereš, ma znao si sve. Da ne pričamo o tvom znanju i veštini pevanja. Otkada si nas fizički napustio, tek tada sam u potpunosti shvatio kakav si bio pevač, kakve su bile tvoje pesme i karijera. Teško je bilo realno rasuđivati kada rasteš pored takvog pevača, vaspitavali ste nas da svoje skromno gledamo, a da druge dižemo, teško je bilo da tada vidimo, ali sada kristalno jasno znam da si ti jedan od najboljih pevača narodne muzike koji su ikada šetali ovim prostorima. Moram ti priznati da sam ponosan na tvoje drage kolege i saradnike. Znam da ih grliš i ljubiš. Oče, sada jasno vidim sve. Koliko smo se samo Marko i ja borili i utrkivali da izađemo iz tvoje senke, da se izborimo za svoje mesto, da ne budemo samo sinovi Marinka Rokvića. Delimmično smo to i uspeli za vreme tvog života. Sada mogu ponosno da kažem da smo mi isključivo sinovi Marinka Rokvića, ali ne u senci tvojoj, već u večnoj svetlosti. Majkane, divim ti se. Znam da si ponosan na moju braću Darija i Marka, kakvi su ljudi postali, koliko tvojih gena nose koji će se otključati tek tvojim fizičkim odlaskom. Obećavam da ćemo čuvati tvoj amanet koji si nam ostavio, da ćemo negovati tvoje vrline i ako budemo upola kakav si bio, da ćemo nešto uraditi. Unučići tvoji već pitaju gde si. Despot je obećao da će naći lek protiv smrti, Leona se ne brine, kaže da je deda kod amina, tvoj brat Dušan, uvek ste bili jedan za drugog, štitli svoje, mnogo je tužan, ali obećao je da će pratiti tvoj put čojstva i junaštva. Ostao si dostojan i pravi gospodin, pobedio si sebe, umro i na kraju pobedio smrt. Ostaćeš, verujem, zapisan u večnost - pričao je Nikola.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pored govora, Nikola je ocu napisao i pesmu koju mu je posvetio.

Da Marinku Rokviću upute poslednje zbogom, došli su mnogi pripadnci estrade poput Milena Plavšić, Nenad Knežević Knez, Biljana Jeftić i Aca Ilić, Dragan Tašković Taške, Vanja Udovičić, Mitar Mirić, Beki Bekić, Dragan Stojković Bosanac, Neda Ukraden, Halid Muslimović, Jelena Karleuša, Vesna Zmijanac, Aleksandra Prijović, Aco Pejović, Neda Ukraden i drugi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike