Tragična sudbina čuvene Jadranke Stojaković: Ostala nepokretna i umrla usamljena

05.11.2021

11:37

2

Malo je onih koji znaju koliko joj je život bio težak, ispunjen tragedijama zbog kojih je često ostajala „zavijena u crno"...

Tragična sudbina čuvene Jadranke Stojaković: Ostala nepokretna i umrla usamljena
jadranka stojakovic - Copyright Printscreen/YouTube

Jadranku Stojaković mnogi pamte po večitim hitovima poput „Što te nema", „Sve smo mogli mi", ali je malo onih koji znaju da pevačicu život nimalo nije mazio. U jednom intervjuu, objasnila je kako je sve počelo dok je ona još bila veoma mala, te da u svom uspehu nije mogla mnogo da uživa, jer je ostala bez bližnjih.

- Život mi je bio težak još od detinjstva. Do pete godine živela sam sa majkom, koja se selila iz mesta u mesto, pa sam prešla kod babe, a onda su brigu o meni preuzeli ujak i njegova žena. I oni su se selili po celoj Nemačkoj, Norveškoj i Španiji - prisećala se ona svojevremeno, pa ispričala da je baš van granica naše zemlje i započela karijeru.

Prvo je nastupala u džez klubovima u Nemačkoj, a zahvaljujući njenom talentu uspela je da ode čak i u Japan. Međutim, njenu uspešnu karijeru prekinuo je rat na našim prostorima.

Ostala bez sestre...

Dok je trajao, tokom ratnih devedesetih, Jadranka je živela u Japanu, gde je na kraju provela čak 23 godine, a za to vreme joj je oduzet stan u Sarajevu, a malo posle toga desila se porodična tragedija koja je promenila pevačicu - kada je dobila vest da joj je preminula sestra, pevačica je odmah doputovala kako bi je ispratila na večni počinak i ne sluteći da će doživeti još jedan veliki životni udarac.

Kada se uputila na sahranu, na putu do groblja i na oči joj je poginula druga sestra u saobraćajnoj nesreći.

Strašna povreda

Kad je smogla snage da nastavi dalje, 2010. godine i prilikom izlaska na binu pala je, te doživela povredu koja joj je potpuno promenila život, prenosi dalje „Najzena.rs". Njeno zdravstveno stanje se naglo pogoršavalo i ustanovljena joj je bolest motornog neurona ili Amiotrofična lateralna skleroza, zbog koje je postala potpuno nepokretna.

- Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna - ispričala je ona jednom za domaće medije i dodala da je bila promorana da ostane u Beogradu, pošto je odavno izgubila stan u Sarajevu.

Samo jedno joj je davalo snagu da se bori!

Vedar duh uprkos svim životnim nedaćama zadržala je do samog kraja. U jednom od poslednjih razgovora s medijima govorila je o sreći i pozitivnim mislima koje su joj davale snagu da se bori.

- Interesantno je to kada se u životu čovek zapita šta je to sreća i koliko svesno utičemo na svoje pozitivne misli, na svoja dobra dela. Ako mene danas pitate šta bih želela, to bi se odnosilo na sve. Volela bih da ljudi razmisle o sebi i o svom životu - ispričala je Jadranka u jednom od svojih poslednjih intervjua za „Dnevni avaz" i tom prilikom priznala i sebi da je svesna da su je mnogi zaboravili i da nije ni sigurna kada joj je poslednji put neko došao u posetu.

Jadranka Stojaković preminula je 3. maja 2016. godine u 66, u staračkom domu u Banjaluci.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike