Advokat oružarke sumnja da su podmetnuti pravi meci: Neko je pokušao sve da sabotira

03.11.2021

21:03

0

Džejson Bouls objašnjava da je Hana Gutjerez Rid izvukla municiju iz kutije za koju je bila uverena da sadrži samo „ćorke“

Advokat oružarke sumnja da su podmetnuti pravi meci: Neko je pokušao sve da sabotira
Alek Boldvin - Copyright Profimedia

Advokat oružarke, koja je bila zadužena za kontrolu oružja na setu filma „Rust“ („Rđa“), istakao je da sumnja kako je neko namerno stavio metak u pištolj koji je koristio Alek Boldvin kada je slučajno usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Souzu koji je stajao iza nje.

Džejson Bouls objašnjava da je Hana Gutjerez Rid izvukla municiju iz kutije za koju je bila uverena da sadrži samo lažne metke koji nisu mogli da se ispaljuju, prenosi Rojters.

Profimedia
 

Zastupnik oružarke kaže da je vrlo moguće da je neko namerno stavio prave metke, koji liče na „ćorke“, u kutiju.

- Plašimo se da je to moglo da se desi ovde, da je neko nameravao da sabotira ovo snimanje bojevom municijom namerno postavljenom u kutiju sa lažnom municijom - rekao je advokat u emisiji „Dobro jutro Ameriko“ na ABC televiziji.

Kako kaže, određena osoba je očigledno imala nameru da dođe do tragedije i ubistva, ali smatra da je moguće da je neko želeo da uradi nešto kako bi izazvao bezbednosni incident na setu i da veruje da se to i dogodilo.

Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP
 

Upitan ko bi namerno postavio bojevu municiju sa lažnim mecima, Bouls je u emisiji na NBC-u rekao da veruje da bi to mogao da uradi samo onaj ko je nezadovoljan. 

Inače, pomoćnik režisera Dejv Hols rekao je Boldvinu da je pištolj bezbedan za upotrebu, a isti je Gutjereova proverila pre nego što ga je dala Holsu. Pre snimanja kamermani su napustili film kako bi protestovali zbog dugog radnog vremena i drugih uslova rada kojima su bili nezadovoljni, saopštile su vlasti u Santa Feu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike