Alek Boldvin prvi put pred kamerama posle tragedije na snimanju: Halina i ja smo bili prijatelji! (VIDEO)

01.11.2021

07:15

0

Glumac je ispričao da mu je pokojna direktorka fotografije bila izuzetno draga i da su bili prijatelji

Alek Boldvin prvi put pred kamerama posle tragedije na snimanju: Halina i ja smo bili prijatelji! (VIDEO)
profimedia-0639254270 - Copyright Profimedia

Nešto više od nedelju dana otkako je slučajno na setu usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins, glumac Alek Boldvin stao je pred kamere stranih medija, pa progovorio o nesrećnom slučaju onoliko koliko mu istraga to dozvoljava.

Tragedija se, podsećanja radi, dogodila tokom snimanja filma „Rust" 21. oktobra, dok je vežbao potezanje rekvizita (.45 Colt revolver), nesvestan da pištolj nije prazan. Metkom je pogodio kako Halinu, tako i reditelja Džoela Souzu, koji je posle hitno ukazane lekarske pomoći pušten na oporavak kod kuće.

Paparaco fotografi su gotovo trčali jedan preko drugog ugledavši prvo Alekovu suprugu Hilariju. Zatim, sam Boldvin je skupio hrabrosti pa istupio pred objektive i poveo razgovor od oko četiri minuta, vidno potresen. Supruga mu se u jednom trenutku i pridružila, ali je sve vreme gledala u telefon, snimala šta se dešava, a očigledno skrhana bolom. 

AP Photo/Cedar Attanasio
 
AP Photo/Cedar Attanasio
 

- Šta želite da znate? ...Ne smem mnogo da pričam o slučaju, jer istraga traje! A ona je bila moj prijatelj. Bila mi je prijatelj - počeo je bio Alek u snimku koji je ubrzo i plasiran za javnost.

Izlazili smo... Bila mi je prijatelj

- Kad sam doputovao u Santa Fe, ne bismo li počeli sa snimanjem, izveo sam je na večeru. Mi smo izlazili. Tada nam se bio pridružio i Džoel, reditelj - nastavio je, sa knedlom u grlu, pa se izvinio okupljenim predstavnicima sedme sile, pošto mu je supruga „pritekla u pomoć".

Napravio je kratku pauzu, a onda i nastavio razgovor, čini se, nasred puta.

Bilo je napeto.

Profimedia
 

- Mi smo bili prava... Ekipa. Sve smo radili zajedno i snimali smo, a onda se dogodilo šta se dogodilo. Ta strašna stvar. Nekoliko puta mi je napomenuto da ne komentarišem slučaj. Ja i ne mogu. Ne mogu - ponavljao je.

Podsećanja radi, Halina je za sobom ostavila supruga i sina, s kojim je Alek viđen malo posle njene straše smrti. Glumac sarađuje s policijom i veoma se teško nosi s događajem.

- Halina! Njeno ime je Halina. Toliko nas već ganjate, trebalo bi da znate njeno ime - odbrusio je bio jednom prilikom novinaru koji ga je upitao šta je pričao s ožalošćenom porodicom, ali nije mogao da se seti imena poginule.

Šta bude, biće

Boldvin, koji inače paparace izbegava u širokom luku, sada se dotakao i teme kazne, takođe - koliko je mogao.

- Ono što sada moramo da shvatimo je da je vreme za promene. Naravno da sam zainteresovan za to da se manje koristi oružje na snimanjima. Desila se ozbiljna katastrofa i nešto mora da se promeni. Kako god da odluče da je najbolje, tako i neka bude, ja nisam ekspert. Koliko se puta ovako nešto desilo... ? Slušaću šta mi se kaže. Sve za sigurnost... Da, tu sam za policiju, naravno - pričao je glumac drhtavim glasom.

- Molim vas, deca su mi u kolima, uplakana. Razgovaram sada i ovde sa vama iz poštovanja. I da, svaki dan razgovaram i s policijom - naglasio je, upitan otkud on u Vermontu. 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike