Oružarka slučaja Boldvin - Hačins se pere: Tvrdi da je nevina

29.10.2021

16:37

0

Hana Gutjerez Rid ističe da je radila na dve pozicije što joj je otežalo da se fokusira i na kontrolu metaka

Oružarka slučaja Boldvin - Hačins se pere: Tvrdi da je nevina
Tan2021-10-22_5301329_1 - Copyright AP Photo/John Minchillo

Slučaj Aleka Boldvina koji je slučajno usmrtio saradnicu Halinu Hačins na snimanju seta za film „Rust“ („Rđa“), uzdrmao je javnost, a u toku je istraga, kako su pravi meci dospeli u vatreno oružje.

Oružarka Hana Gutjerez Rid tvrdi da joj nije jasno kako su pravi meci dospeli na set, te da je naterana da radi dva posla, te da ne može da odgovara za sigurnost oružja. Za sve krivi producente zbog stvaranja nesigurnog okruženja na setu.

Profimedia
 

- Sigurnost je Hanin prioritet broj jedan na snimanju. Na kraju krajeva ovaj set nikada ne bi bio ugrožen da nije bilo pravih metaka. Hana nema pojma odakle su došli pravi meci - rekao je advokat koji zastpa Hanu.

- Borila se da dobije obuku i odgovarajuće vreme da se pripremi za pucanje. No, sve je postalo nesigurno zbog različitih faktora, uključujući nedostatak sastanaka o bezbednosti - stoji u saopštenju.

Njeni advokati su dodali da je radila na dve pozicije što joj je izuzetno otežavalo fokusiranje na posao. Naime, ona je radila kao i glavna pomoćnica u odeljenju za rekvizite, prenosi „Daily Mail“.

Profimedia
 

Naime, njene tvrdnje slične su kao i one drugih članova ekipe koji su takođe rekli da produkcija nije bila sigurna. Većina njih okrivila je pomoćnika redatelja Dejva Halsa, za kog su rekli da je u prošlosti već bio optuživan za sigurnosne propuste.

Šerif okruga Santa Fe Adan Mendoza rekao je da se svi prisutni tretiraju kao potencijalni krivci.

- Sve opcije su na stolu - dodala je okružna tužiteljka Santa Fea Meri Karmak-Altvis, te ostaje da vidimo koji će biti konačan epilog slučaja.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike