Džulija Roberts slavi 54. rođendan: Stekla je svetsku slavu, a ljubavni život su joj obeležile velike turbulencije

28.10.2021

20:29

0

Uloga u filmu „Zgodna žena“ joj je donela veliku popularnost

Džulija Roberts slavi 54. rođendan: Stekla je svetsku slavu, a ljubavni život su joj obeležile velike turbulencije
Copyright Džulija Roberts Profimedia

Američka glumica Džulija Roberts koja je svetsku slavu stekla devedesetih godina ostvarenjima „Zgodna žena“, „Venčanje mog najboljeg druga“, „Visoka moda“ danas je napunila 54 godine. Njen život su obeležili brojni uspesi i nagrade zbog kojih je dobila titulu jedne od najtraženijih glumica Holivuda. 

I dok nije imala sreće u ljubavi, na poslovnom planu je sve išlo kao po loju - dobila je veliku popularnost i angažovana je u brojnim ostvarenjima.

Džulija je dete razvedenih roditelja. Glumičina majka je našla novog partnera, ubrzo zatim, njen otac je preminuo od kancera.

Džulija Roberts Profimedia
 

Stariji brat Erik bio joj je najveća podrška i motivacija tokom odrastanja, a pored snova da postane doktor veterine, ona je pohađala i dramsku sekciju, koja ju je potpuna očarala i navela da se otisne u umetnički svet i postane jedna od svetski poznatih glumica. 

Prirodnom lepotom i harizmom očarala je producente eminentnih filmskih kuća, te 1987. godine Džulija dobila priliku da pokaže svoje potencijale u niskobudžetnim ostvarenjima „Zadovoljstvo“, „Mistična pica“, „Čelične magnolije“ za koje je dobila Oskar za najbolju sporednu ulogu.

Nakon ovih projekata, usledile su role u kojima je zaigrala rame uz rame sa Ričardom Girom i Meg Rajan njena karijera je išla uzlaznom putanjom, ali sreće u ljubavi tih devedesetih nije imala. 

Imala je romanse sa Lijamom Nisonom, Kiferom Saderlandom, Džejsonom Patrikom, Metujom Perijem, Bendžaminom Bretom, a priče o njenom emotivnom životu punile su naslove strane stranih medija. 

Nakon ljubavnih razočaranja sreću je pronašla pored Lajla Laveta, a venčanje je usledilo 1993. godine. Dve godine kasnije, došlo je do razvoda, jer su odnosi među partnerima zahladneli.

Iako su mediji nakon ovog brodoloma Robertsovu okarakterisali kao svetsku divu koja nema sreće u ljubavi, ona uspela je da ih demantuje nakon poznanstva sa kamermanom Danijelom Moderom sa kojim se upoznala na snimaju filma „Meksikanac“.

Na večnu ljubav zavetovali su se 2002. godine, a tokom bračne zajednice postali su roditelji troje dece. Pre nešto više od godinu dana pojavila su se spekulacije da je i njihov brak okončan, ali do danas zvanično saopštenje nije objavljeno.

Profimedia
 

 

Inače, publika je Džuliju poslednji put na velikom platnu mogla da vidi u trileru „Igra novca“ gde je igrala sa Džordžom Klunijem.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike