Ovako izgleda kostim sa kojim je sahranjen Marko Živić: Bio je veoma važan za njega (FOTO)

21.10.2021

14:37

0

Glumac je predstavu u ovom kostimu odigrao 150 puta

Ovako izgleda kostim sa kojim je sahranjen Marko Živić: Bio je veoma važan za njega (FOTO)
marko zivic _12102017_0008 - Copyright ATAImages/ A.A.

Glumac Marko Živić preminuo je 14. oktobra u 49. godini od posledica zaraze koronavirusom. On je pet dana kasnije sahranjen na Novom groblju u Beogradu. Mnogima su suze krenule kada je otkriveno da će Živić biti sahranjen sa svojim omiljenim kostimom, u kojem je čak 150 puta odigrao predstavu "Let iznad kukavičjeg gnezda".

ATAImages/ A.A.
 

– Mi smo Marku kostim iz predstave “Let iznad kukavičjeg gnezda” položili u njegov sanduk. 27. i 28. avgusta Marko je odigrao svoje poslednje dve predstave, naravno “Let iznad kukavičjeg gnezda” u velikom stilu pred hiljadu ljudi, ovacijama je pozdravljena predstava kao i on zbog te uloge koju je maestralno igrao – rekao je Jug Radivojević, direktor Beogradskog dramskog pozorišta.

Printscreen/YouTube, Beogradsko Dramsko Pozorište
 

Živić je, gostujući u emisiji "Balkanskom ulicom", ispričao da je upravo taj kostim jedini koji će odneti kući.

- Preponosan sam na ovu ulogu, divna ekipa. Ovo je jedini kostim koji ću odneti kući. Izuzetno sam vezan za gospodina Martinija jer je to čovek oličenje većine ljudi koji danas žive svoje živote a život ide pored njih. On je jako tužan čovek suštinski. Zamolio sam upravu da kada se ta predstava skine sa repertoara da otkupim kostim i da ga imam uvek u mom ormaru kao podsećanje na jedan divan život koji sam živeo 150 predstava – rekao je Živić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike